torsdag 5 juli 2007

Kanintröja med lång ärm

Detta är en vidareutveckling av Kanin T-shirten jag gjorde häromdagen. Jag blev så förtjust i motivet (får man förresten skriva så när man ritat det själv?!) och ville göra något mer av det. Den här gången gjorde jag en applikation av gul velour. Jag pressade på tunn, tunn, töjbar vlieseline först och hade applikationspapper bakom när jag sydde. Först nålade jag fast kaninen och sen sydde jag med långa raka stygn runt och sen med en satängsöm över raksömmen. Det blev riktigt bra, även om jag behöver träna lite mer på kurvorna! Mönstret på tröjan är en T-shirt från Ottobre 3/2007 - samma som till kanin T-shirten, men jag förlängde ärmarna till hellånga. Detta var faktiskt första gången jag vågade mig på att sy en halsmudd med overlockmaskinen. Det går verkligen otroligt mycket snabbare, men man måste ju hålla tungan rätt i mun när man gör det! Stickade sen ned sömsmånen med orange tråd. Som vanligt hamnade namnlappen på ärmen.

Den randiga trikån är från Jofotex, mudden till linningen från E-slöjd och velouren till kaninen från Krabats butik. Denna tröja var till lilltjejen, men storasyster blev till sig och vill ha en likadan. Jag får väl ta mig till Jofotex nån gång här i sommar och handla mer tyg. Det blir ju lätt så att man testar sina idéer på grejer till den lilla först, för skulle det bli fult är det ju inte lika mycket tyg som går åt fanders då...

Dregelscarf med giraffer

Jag hade en snutt kvar av det älskade girafftyget från Reprodepot. Varför köpte jag inte mer?!! I höst finns det väl inte kvar. I alla fall gjorde jag en liten dregelscarf av den; likadan som denna. Den här gången hade jag lite mindre tyg som "hängde ned", men skulle nog egentligen velat ha mer. Baksidan är av rostfärgad fleece från Kilotex. Väldigt smart som skydd så att små dreglande halvåringar som snart ska få tänder inte blöter ned sina tröjor! Att det är roliga retrogiraffer på skadar ju inte heller...

måndag 2 juli 2007

T-shirt med kanintryck

När jag i helgen satt och ritade med äldsta dottern fick jag en idé - min nytecknade kanin skulle bli ett T-shirttryck! Jag hade köpt skrivarpapper avsedda för T-shirts och scannade in min teckning, skrev ut den på transferpappret och strök fast den. Jag gjorde för säkerhets skull detta innan jag sydde T-shirten... Men hur klantig får man vara - tror ni inte jag råkade stryka på trycket - inte en utan två gånger när jag pressade sömmarna. Som tur är syns det inte så väl.

Trycket blev OK, men när jag blir lite rikare ska jag nog kanske införskaffa en sån screenram så att man kan göra riktiga textiltryck. Det ger ju ytterligare en dimension att kunna göra skojiga tryck på det man gör.

Mönstret till T-shirten kommer från Ottobre 3/2007 och tygerna är från E-slöjd.