tisdag 23 februari 2010

Cerise husvagnsklänning

Ett tag sen jag sydde i husvagnstyg nu. Det är ju faktiskt fööör coolt, det tyget! Den här klänningen var egentligen tänkt till äldsta dottern, men den blev för stor så den fick gå till kusinen istället.

För övrigt har det blivit väldigt lite bloggande just nu. Det har varit mycket på andra fronter; jobb, utflykter med skolan, jämna födelsedagar, Syfestival och andra aktiviteter. Så jag har faktiskt varken haft tid eller ork att blogga. Knappt ens att sy. Och ibland kan det nästan kännas lite befriande. Den där känslan att jag måste inte sy. Jag gör det när jag känner för det!

Mönster:
Eget, strl 128

Material:
Cerise husvagnstrikå i bomull/lycra från Jnydesign.

Bäst just nu:
Det var riktigt kul att hitat husvagnstyget igen. Undrar om det är slut eller om jag ska investera i en liten bit till...

Sämst just nu:
Jag har ärligt talat lite dåligt samvete för att jag inte tackat för alla de fina awards jag har fått. En del har jag hunnit att tacka för, men inte allt. Jag är i alla fall väldigt glad och stolt över dem! Tack Krumelej och Daddis!

söndag 7 februari 2010

Massor av moln!

Under helgens sista skälvande timmar har jag äntligen färdigställt ett par dåliga samveten. Konstigt hur länge ett plagg kan vara "nästan färdigt". Desto skönare känsla när man på en timme syr klart 3-4 grejer. Så var det ikväll. Först ut blev ett par dreglisar (som faktiskt inte ÄR helt klara. De saknar knappar fortfarande...). Sen en jättemysig v-ringad velourtröja i turkosa moln och röda muddetaljer. Därefter avslutade jag en röd utanpåklänning, också den i molnvelour. Sist, men inte minst, sydde jag färdigt en tillklippt liten mössa i rosa molninterlock med knytband under hakan. Den ska bli vårmössa till en liten tjej!

Alltihop är beställningar. När jag samlade ihop sakerna jag sytt så jag att i princip allt var sytt i molntyg! Inte konstigt egentligen, för det är färgglatt, mjukt, bra kvalitet och rätt nytt!

Mönster:
Egna, allihop.

Material:
Allt molntyg (velour resp interlocktrikå) från JnyDesign.
Fleece till baksidor på dreglisar lite här och därifrån.
En liten dreglis är i rött elefanttyg från Joftex.

Bäst just nu:
Känslan av att ha avslutat projekten. Visserligen är lyckan inte att nå målet, sägs det, men just nu ska jag inte sticka under stol med att det är rätt skönt!

Sämst just nu:
Har varit rätt sytrött senaste veckan. Jag var på syhelg förra veckan och sydde sådär 17-18 timmar per dygn i tre dagar. Efter det var till och med jag rätt symätt. Och framför allt TRÖTT!