söndag 29 november 2009

Härliga nattåg!

Jag ska erkänna ett jag, innan nattågen hade kommit, var lite osäker på vad jag tyckte om dem. Jag tänkte nog att tyget mest skulle vara för riktigt små barn och framför allt till småkillar. Men det var ju helt fel! Jag tycker jättemycket om tyget och syr med glädje till min yngsta dotter i det. Äldsta tjejen går ju numer i skolan och kanske är lite för stor för tåg på tröjan ändå (fast man ska aldrig säga aldrig, djungeltyget gick ju hem!).

Det här setet är en beställning och ska pryda en annan liten tågglad tjej! Tightsens benfåll är bred och tröjan ha muddar i ärmarna, så plaggen ska gå att växa i.

Mönster:
Tights - Ottobre 4/2004 (lite justerade, sänkt midja och bredare fåll nedtill)
Tröja - Ottobre 3/2004 (fast med mudd)

Material:
Tågtyg från Jofotex

Bäst just nu:
Att jag lyckats få ut en tröja och två tights på en meter tyg. Utan restsnuttar! Det känns härligt. Och tur att jaglade undan en bit tyg till på Jofotex. För tänk om det skulle ta slut!

Sämst just nu:
Hmmm, nja, det finns nog inget sämst just nu! Första advent idag. Solen skiner och lussebullarna är bakade. Nä, det finns inget!

6 kommentarer:

fabelblå sa...

Perfekt for barn som liker tog! :-)

Gekko sa...

Vilket härligt kit! Jag måste erkänna att jag är rätt svag för tågen och jag känner mig alldeles för frestad att lätta på mitt köpstopp...

pyssling sa...

Oj vilka fina kläder du gör! Jättefin blogg också, har läst alla tipsen du skrivit med, tack för dem! De behövs, så här när man fortfarande är bara nybörjare...:)

Rebecka sa...

Flickor kan ha tåg alla ggr :) Inga genusfällor här inte ;)


Dottern kommer bli såå fin, TACK!


*kram*

Mimmi sa...

Jag tycker detta tyg passar bra till både flickor och lite större barn eftersom tågen inte är så framträdande enligt min mening.

Det gula är helt klart min favorit och lillemannen fick en sådan tröja i helgen, men en brun och blå ligger också tillklippta och skall förhoppningsvis sys i veckan :-D

Jes sa...

Vilket härligt set!!! ja jag är oxå en stark fan av tåg tyget.