måndag 20 maj 2013

Jeanstunika


Som någon skrev i en kommentar här på bloggen för lite sen så har jag börjat sy mer och mer kläder till mig själv.  Det är faktiskt fantastiskt roligt och jag är så glad atrt jag äntligen sprängt den mentala barriären och kommit igång att utöka min egen garderob också.  Känslan av tillfredsställelse är enorm när man har skapat ett plagg som passar i både modell, färg, storlek och stil.

Den här jeanstunikan är ett sånt exempel.  Eller möjligen med undantag av färg.  Blåsvart är egentligen inte på min färgskala, men vad gör det när tyget är så himla coolt?  Det köpte jag i Sydillas monter på Syfestivalen i våras.

Mönstret har jag gjort själv med måtten från mönstret till Cableknitklänningen.  Den här har fått prinsessskärning och är lite mer klockad nedtill.  Passar perfekt till en mage som för inte alltför längesedan huserat tre vildingar.

Den enda svårigheten rent sömnadsmässigt tycker jag är att få till halslinningen snyggt i tunn viskosjersey som denna.  Den här gången fållade jag faktiskt; dvs jag handtråcklande ned 0,5 cm sömsmån, pressade och sydde sedan med Coverpron.  Efter det tog jag bort tråcklingsstygnen:  Det blev riktigt bra.

Mönster:
Eget.

Material:
Viskosejersey från Sydilla.

Bäst just nu:
Det var så roligt; en kompis, tillika storasysters kompis mamma, som också var på Syfestivalen, köpte också av det här tyget (undrar om det inte var hon som visade det för mig, förresten, och fick mig att köpa det också?). Häromdagen klev hon ur sin bil - iklädd en i princip likadan tunika!  Vi skrattade gott!

Sämst just nu:
Maj är en helt galen månad.  Allt ska hända i maj; alla vårfester, avslutningar, uppspelningar, grillkvällar och dessutom vill man sy sommarkläder till barnen (ja, det är nu man vill sy dem, inte i mars när snön fortfarande är kvar)  och nu dessutom till mig själv. Och så vill man ju vara ute och lukta på våren!

7 kommentarer:

Unknown sa...

Vad läcker den blev, riktigt häftigt tyg!!

Annwes sa...

Så fin den blei, det var eit stilig stoff!

Annwes sa...

Så fin den blei, det var eit stilig stoff!

JuMel sa...

Läcker och vilket häftigt tyg!

Anonym sa...

Vilket läckert tyg och snygg tunika!
Samma modell som jag brukar använda mig av, jag brukar bandkanta mina med samma tyg och använda mig av tvillingnålen, blir snyggt och håller formmen då man kan sträcka lite på bandet.

Åsa Tidqvist sa...

jättefin!
Hur stor är chansen liksom, när man SYR sina egna kläder att ngn annan gör likadan ;)
jag har sytt några toppar nu på sistone till mig och jag vändsyr en smaaaaaal remsa som infodring och ser ner med cp fast med en nål bara - blir himla bra faktiskt ;)

lavendia sa...

Jag förstår att jag skulle ansträngt mig litet mer, så att jag kom iväg till Syfestivalen. Kul tyg!