lördag 5 juli 2008

Tröja "Retroblom"


Storasyster har utökat sin tröjgarderob. Jag tycker det ofta är så himla stereotypt när man ska handla kläder till döttrarna; mest vitt och rosa. Visst finns det undantag, men man ska hinna hitta dem också. Och det gör man ju inte när man sitter och syr på all sin lediga tid! :-)

Idén till den här tröjan fick jag faktiskt på biblioteket när jag och äldsta dottern var där för lite sen. Där hade någon suttit och ritat en snarlik bild på datorn. Den var så fin att jag lade den på minnet och gjorde en enkel bild i PowerPoint. Sen rotade jag bland mina tunna interlocktyger och satte igång (för den intresserade finns noggran beskrivning på hur jag gör mina applikationer i "Applikationsguiden"). Enda skillnaden var att jag denna gång sydde applikationen fört och att jag drog ned alla trådarna på avigan och fäste för att inte få små korta stumpar som stack upp.

Tröjan är sydd i gul Eisertrikå som jag köpt av en privatperson (kallad för Trikå-Eva av andra som också handlat av henne). Kantbanden kommer från Stoff och stil och är ditsydda med bandkantarenCoverpron. Jag visar en liten finess som jag lärt mig av Debbie: Om man har mudd i avvikande färg syns overlocksömmen så väl när man overlockar ihop axelsömmen. Om man då tar en textilpenna och målar stygnen i samma färg som kantbandet efteråt ser det mycket bättre ut (se de små bilderna lägst ned i inlägget). Smart va?

Material:
Gul trikå från Trikå-Eva
Tunn interlock i olika färger från Michas Stoffecke och Nea Nobelle
Mudd från Stoff och Stil
Vliesofix
Totally Stable

Bäst just nu:
Jag är väldigt nöjd med tröjan! En färgglad tröja i neutrala färger var precis vad dotterns garderob behöver. Sen ser jag den framför mig i flera andra färgkombinationer. Får se; det var en del pill med den.

Sämst just nu:
Det är väldigt svårt att sy runt när man syr applikationer, tycker jag. Nån liten miss här eller där blev det väl...
Skulle gärna vilja veta var man kan få tag på mer Eisertrikå. Den är så tjock och fin.
Förresten: Nån som vet hur man roterar bilder i bloggen? Trots att originalet inte är roterat blir den det när jag laddar ned den.


15 kommentarer:

Gekko sa...

Så snygg! Jag har ju sett tröjan live också och kan intyga att den är grymt välgjord. Kan tänka mig att ägarinnan känner sig snygg i den! :-)
Tyvärr har jag inget svar på din roterad bildfråga men puffar den gärna ifall jag själv råkar ut för det!

Thea sa...

Hej! Kul att du hann kika in!
Ja, visst blev den fin på?

Kort og Søm sa...

Den var veldig søt med applikasjoner på. Smart med tekstiltusjen!!

Skaparstigen sa...

Så jättefin den var! Men vad pilligt, jag blir helt matt bara jag tänker på att sitta med det där. Fattar inte hur du fick till stjälkarna som är så tunna.

á Yeliqa sa...

WOW så snyggt det blev!!! Gillar verkligen formen på blommorna och jag är djupt imponerad över hur snyggt du har fått till det :)

LinSar sa...

Va fin och söt den blev.
Kan du inte maila henne och höra om hon har mer kvar.Det gjorde jag för jag va ute efter en speciell färg.Det va inga problem

Nobelle sa...

Du är ju så himla duktig på applikationer!!! Kan sägas många gånger.

Cecilia sa...

Jättefin tröja Thea, hoppas att dottern gillar den :) Gult är en sån bra färg som passar både flickor och pojkar.

Mimmi sa...

Underbar tröja! Det är alltid intressant att läsa i din blogg för du har sådant enormt nyskapande i dina kreationer. Så snygg applikationen var.

prickig design sa...

Super fin! Jätte fina applikationer!//L

an.lo sa...

Skitsnygg!!!

Unknown sa...

jättejättefin!!
isa.nu har nå likande motiv på en av sina tavlor-skogstokig tror jag den heter;)
härliga färgval å!!!//erika

BONGI sa...

Så fint! Härliga färger!!

Jes sa...

Tröjan är underbar, du är verkligen applikationernas drottning :) Blommorna är kanon fina, va fint du fått till stjälkarna!!!

tack för tipset med textil pennan, ännu något att inhandla :)

Botilda sa...

Snyggt. Nytt. Häftigt. Härligt!