söndag 6 juli 2008

Två par byxor


När jag sytt färdigt den gula elefantklänningen kom jag på att jag inte hade något bra att ha till den. Det skulle ju vara i gult eller brunt. Helst brunt. Och eftersom jag resan tidigare tänkt att jag saknat något att ha till den fina "Fem-myror-är-fer-än-fyra-elefanter-tröjan" jag köpte på Lindex i våras tänkte jag att det var lika bra att sy dem på en gång när maskinerna ändå var trädda i brunt.

Bootcutbyxorna är sydda i en tunn stretchjogging med lycra i som jag köpte på Ohlssons tyger tidigare i vår. Den är helt underbar och jag förstår verkligen inte varför jag bara köpte en meter?!! Jag hade lätt kunna göra av med det tredubbla. Mönstret här kommer från Ottobre 2/2000.

Pirattightsen kommer från Meedoms "Börnetöj 0-4 år", men är något sänkta i midjan. Deras storlekar är stora, så jag gick ned i storlek och då passar de bra. Tyget kommer från SewSannes och är en jättemjuk, skön trikå som heter "French Terry". Jag köpte det egentligen för att jag trodde att "French Terry" var stretchfrotté, men det var det ju inte! Men mjukt och skön var det och någon bloggläsare kanske kan agera lexikon för mig? :-)

På bilden syns hur pirattightsen matchar elefantklänningen (som snarare blev en elefanttunika efter tvätt eftersom jag var så ivrig att jag sydde först och tvättade sen!). Med på bilden är även "Bosse"; yngsta dotterns snuttefilt. Som kuriosa måste jag bara skriva om min nära-döden-upplevelse när Bosse kom bort på Coop i går. Vi hade handlat och jag packade ur varor och ungar och missade att Bosse låg kvar i kundvagnen när jag ställde tillbaks dem. När jag kom hem med en djupsovande dotter och skulle lägga över henne i vagnen upptäckte jag vad som hade hänt och kastade mig tillbaks (körde alldeles för fort) för att hinna få tag på den kära snutten. Utan den hade livet varit en katastrof för både lilltjejen och mig! Naturligtvis var vagnen och Bosse borta. Den var och handlade mat nånstans på stormarknaden. Jag fick slita upp min sovande sötnos, ta med storasyster och försöka hitta stackars Bosse. Med gråten i halsen sprang jag med en unge i famnen och en i handen in till informationen och hörde efter om de fått in någon skrynklig, lortig snuttefilt. Det hade de inte. Men de kunde tänka sig att efterlysa den. Så medan det lät i högtalarna "Viktigt kundmeddelande: Har någon hittat en snuttefilt, var vänlig kom med den till Informationen" sprang vi omkring och försökte titta i så många kundvagnar vi kunde. Två gånger ropade de samma meddelande om borttappad snuttefilt (kan berätta att det lät lite festligt; det var säkert en och annan småbarnsförälder som drog på smilbanden) innan det lät över hela Coop Forum: "Kundinformation: Snuttefilt upphittad!" Jag vet ärligt talat inte vem som blev gladast, jag eller dottern.

Puh, det var kuriosa, det :-)

10 kommentarer:

Jes sa...

Snygga tights, passar fin fint till snablarna :)

prickig design sa...

Tur att ni hittade Bosse!!!...fina brallor, föresten!;o)

Thea sa...

Haha, Syster Blå - du orkade igenom hela inlägget! :-D

Carolina sa...

Fina tights till fin tunika!
Kul att det finns fler "Bosse". Sonens favoritgosedjur heter också Bosse men är ett litet lamm.

Tur att Bosse kom tillbaks ;)

LinSar sa...

Tur att Bosse kom tillbaka:)
Min älsta fick en nalle av sin kusin när hon föddes som skulle va med överallt.Fick i smyg inhandla en till som jag hade att byta med när den ena skulle tvättas.Det vet hon inte om än idag 9år senare.Livsviktiga saker för de små liven.

OttoPippi sa...

:-) :-) :-) Verkligen en nära-Bosse-upplevelse det!! :-) :-) Och tro mig - jag vet preciiiiiis hur det är!! :-)

Sngga brallor förresten, tänka at så enkla plagg kan se KokaLal ut liksom :-)

Gekko sa...

Otroligt snygga byxor, grattis!

Oj vad jag fick klump i magen av att läsa om stackars Bosse och stackars lill-skruttan. Gissar att det var tuffa minuter+++ för er!!! Skönt att det gick bra, lite coopdramatik i vardagen liksom!

Kort og Søm sa...

Det å miste barna sine favoritt ting er ikke morro..godt den kom til rette igjen. :o)

Fiffiluren sa...

De gula elefanterna är verkligen snygga. Ska till Söderköping på torsdag o har tänkt hinna med ett elefantinköp mm.

Heilt spesiell sa...

Du er bare helt utrolig flink!!Jeg bøyer meg i støvet:) Nydelig tunika.Jeg venter også på elefant tyg og gleder meg veldig til det kommer!
Kristin:)