fredag 9 januari 2009

Egna och andras....


Tänk, här syr man retrobrallor så det slår gnistor och så går egna ungen utan! Äntligen har hon fått ett par nya efter att hon vuxit ur sina 86:or - framför allt på längden, faktiskt, trots att de är så tighta.

Jag har ju sytt ett antal olika kombinationer vid det här laget, men jag bestämde mig till slut för ett par orangea till ändå. Jag tror nog det är favoriten. Kanske inte att titta på på bild sådär, men de är så himla roliga att matcha. Såklart beror det ju på vad man har tänkt att ha till. Nu hade jag en Katvigbody i lila som är jättefin till orange, så det gjorde ju sitt till förstås.

Förutom de orangea i strl 92 till dottern har jag sytt två par turkosa till ett par syskon (färgen blev fel vid första försöket)i strl 62 och 104 och ett par röda med mudd i strl 86. Det finns även ett par röda till med mudd som inte hann komma med på bilden! När byxorna har mudd brukar jag göra dem aningen längre än annars, så det blir lite pös nedtill.

Mönster:
Eget

Material:
Orange velour från Sundbybergs Textilcentrum
Turkos och röd velour från Nea Nobelle
Stretchjersey till kantband och muddar från Stoff&Stil

Bäst just nu:
Faktiskt att dottern äntligen fått ett par egna byxor

Sämst just nu:
Hihi, på bilden ser de orangea lite tufsiga ut. Det beror på att de är använda och tvättade en gång och inte hunnit torka innan jag fotade dem! :-)

16 kommentarer:

Vindling sa...

Som vanligt, dom är jättecoola

Heimlaga sa...

De ser, förstås, ut att sitta jättefint!

Heilt spesiell sa...

Herlig!Gøy å se dem på!

Äppel Päppel sa...

Hur coola som helst!

kilje sa...

Najs! Den här byxmodellen har allt.

Doris_Assar sa...

Ja det var väl tur att dottern äntligen fick ett par egna!! :-) Så cool modell du fått till :-)

Anna-Snoddas sa...

Helt ljuvliga! :)

Gekko sa...

Precis lika snygga som vanligt! Bilden av de orangea på sina ägarinna är ju hur snyggt som helst! Och man ser ju verkligen hur schyst tighta de sitter, snyggt retro!

Kul förresten att du förklarar att de i orange är tufsiga och nytvättade på nedersta bilden, annars hade jag nog tänkt att det var krossad velour och blivit lite förbryllad :-D

Thea sa...

*fniss* Ja, Gekko, jag undrar vad du skulle tänka om jag sa att jag hade sytt ett par nya retrobrallor i krossad velour!

krajamaria sa...

Coola byxor och en cool bild!

HugOlle sa...

Älskar dina retrobrallor. De är sååå fina. Appropå retro kolla min blogg. Har en Syhelg på g. skulle vara kul om du kunde joina o dela med dig av din retro visdom i syvärlden.

Mvh Anna

stora lilla j sa...

hihi, undrar just var du huserar då du tydligen handlar tyger typ vägg-i-vägg med mig (ok, nära mig) jättefina blev byxorna iag! Gillar verkligen de turkosa!

Mallaching sa...

Supersnygga e dom juh! Längtar efter att ha ett "eget" par ;)

Jes sa...

Lika underbara som vanligt!!! Snygg bild, du får förklara hur du gör bildera så nästa gång vi träffas.

Thea sa...

HugOlle: Kan du inte maila mig så får jag höra lite mer? *nyfiken*

Frida - Doula i Östergötland sa...

Så läckra!