lördag 21 februari 2009

Den 17 december...

Det här inlägget börjar bli antikt. Det är nämligen så att vi varje jul har en sån liten julalmanacka med små paket. Den har min mamma ursprungligen gjort till mig och min bror när vi var små, men nu har den gått i arv. Den 17 december förra året hängde det två små paket innehållande varsin regnkappa till tjejernas dockor. Och först nu har jag kommit till skott med att blogga om det.

Regnkapporna är sydda i plastat landskaptyg efter ett mönster som jag snickrade ihop efter att ha hittat ett gammalt fuktskadat dockplagg på vinden på landet. Egentligen var det ingen större ekonomisk vinst att sy dem, snarare tvärtom - de delningsbar, 12 cm långa, öppningsbara blixtlåsen var nämligen svindyra! Men de blev ju personliga och originella. :-)

Mönster:
Eget utifrån ett gammalt dockplagg

Material:
Plastat landskaptyg från Jofotex

Bäst just nu:
Att jag äntligen kommit till skott att blogga om dessa! Jag hade ju förstås hoppats kunna skriva att döttrarna blev så himla glada, men så var det inte riktigt. Det är egentligen bara deras kompisa som ibland kan locka fram en stund av klädbytaranda i dockvrån. Annars är det mest springa, klättra och rita som gäller.

Sämst just nu:
Att dragkedjorna var så himla dyra. Hade jag haft lite bättre framförhållning hade jag beställd dem från Stoff och Stil - för de finns väl där? - och tjänat in hela slanten på en gång.

5 kommentarer:

od Andulky sa...

Supersöta!!

Doris_Assar sa...

Hihi, vilka bortskämda dockor ;-) Vad fina :-)

Gekko sa...

Så otroligt snygga! Du imponerar jämt och ständigt! Jag känner igen det där med att det mest är kompisar som leker med dockkläderna. Gullklumpen är förtjust i att byta blöja och ta av skor men sen är det stopp...
Förresten så är det jättesvårt det där med dragkedjor och framförhållning, hur ska man veta vilken färg, längd och sort man behöver nästa gång? Det är ju ändå lite svårt att lagerhålla alla möjliga sorter!

Anja Allvin sa...

Hehe, så fina! Jag längtar efter min lilla dotter att börja leka med dockor! :-)

Mimmi sa...

Underbara! Och det är sällan för att det blir ekonomiskt som man syr ;-) Dragkedjor är dock lite onödigt dyra, dessutom har inte Bibbi min favvislängd (35 cm). Lille G får växa lite så jag kommer upp i 40 cm :-)