lördag 14 februari 2009

Ovanpåklänning med "andra ugglor"

Den här veckan har jag väntat på mina nya namnlappar och knåpat på mönsterförbättringar och fler storlekar på min Kokalalklänning. Den här uggleklänningen sydde jag för ett tag sedan nu, men har inte hunnit blogga om den förrän nu. Mönstret är mitt eget och detsamma som till den här och den här.

Dottern hade uggleklänningen häromdagen med en vit tröja och ett par orangea tights. Orange är för övrigt den överlägset bästa färgen att klä mitt yngsta yrväder i just nu. Hon är - på tvååringars vis - busig, trotsig, vild, charmig och toksöt, förstås! Men så fort man vänder ryggen till har hon smitit. Och snabb är hon. Sist vi var och handlade drog hon med en spriners snabbhet in på Stadium och försvann bland klädgaljarna. Här skulle lekas kurragömma! Som tur var hade jag klätt henne i ett par orangea retrobrallor så leken blev inte så långvarig och resten av handlingsrundan fick upplevas från vagnen...

Mönster:
Eget

Material:
Stretchsweat från SewZannes - eller var det Fabric Fairy? I våras var det i alla fall! Tyget hette "French Terry" och jag trodde nog att det skulle vara stretchfrotté. Men när det kom var det identiskt med min stretchsweat här hemma, stretchigt med samma tjocklek som lite tunnare sweattyg med öglor på baksidan och slät yta på framsidan.
Till kantbanden använde jag Hilcos muddväv som är 2*2 ribbad.

Bäst just nu:
Jag var lite skeptisk till ugglornas färg först; tyckte den gröna gick för mycket i mint. Men när klänningen blev klar och kom på var det mycket bättre än jag trott.

Sämst just nu:
Att jag varit utan namnband en vecka. Mitt fel att jag inte fick iväg beställningen i tid, men nu ligger det grejer på hög, vill jag lova. Förlåt ni som väntar - jag har inte glömt bort er!

17 kommentarer:

Heimlaga sa...

Den gillar jag! Och lysande färger på rymmarungar är helt klart praktiskt, det håller jag med om!

Anonym sa...

Vilket härligt tyg!!

Äppel Päppel sa...

Fint tyg och fin modell!

kilje sa...

Väldans vilken fin klänning. Har själv en treårig rymmare. Har på allvar funderat över en GPS på ungen, men annars så håller jag med om att vissa färger är lättare att hitta..

Doris_Assar sa...

Jättefin! Tyget är klockrent! :-)

Thea sa...

Ja, Kilje, en GPS vore nåt. Eller sele... :-) Du säger treårig rymmare...jag hade ju hoppats att det skulle gå över tills dess. Just nu är det faktiskt helt galet!

Linda Muhr sa...

tyget är fantastiskt tycker jag!

Fin modell oxå!

od Andulky sa...

Superfin! Tyget är ju helt underbart!

Cecilia & Busiga ungar sa...

Hm, vänta ni bara. När min 5-åring är på riktigt bushumör sätter han och 3-åringen igång. Dom drar också förstås åt olika håll....
Tog det bara en vecka för dig att få hem banden?? Lyckos dig. Fick vänta i 3 veckor sist. Jättefint tyg och jättemysig klänning.

Jes sa...

Å vilken härlig klänning!!!! & som du vet gillar jag ju även tyget :)
Det kommer från Fabric Fairy.

Thea sa...

Cecilia, det tog tre veckor för mig också. Men man hoppas ju alltid att de ska komma tidigare. :-)

Jes, tack för att du minns åt mig! :-)

Anneli sa...

Gillade verkligen ugglorna! Jättefint som klänning.

florin design sa...

Ugglorna är ju underbara!! Blir så fint nät du kantar med ribbat!

prickig design sa...

å, så fin den var! tyget var helt underbart!

fante sa...

Snyggt tyg :-) Och modellen är ju lika snygg som de förra gångerna :-)

Åsa Tidqvist sa...

Gud vilka fina ugglor! Väldigt snygg modell också =)

Gekko sa...

Härligt härligt! Kul med ugglor i annan tappning! Tänk att en så söt unge kan skrämmas så genom att smita! :-)