onsdag 16 september 2009

Höstfina

I helgen har jag sytt. Massor. Efter en tids sytorka har jag kompenserat med råge. Det är så fantastiskt roligt att sätta sig ned och sy en riktig höstgarderob till tjejerna.

Bland annat fick äldsta dottern en randig tröja och ett par mjuka velourmysbyxor. Hon hade själv valt tyget. Det skulle vara mjukt och ljusblått. Mönstret var från början ett par tights från Ottobre 4/04. Jag har klippt isär det och breddat det 2 cm (skulle kunnat tagit mer) och dessutom gjort benen raka (skulle kunnat ställa ut dem lite för att få mer pös). Sen har jag gjort mudd i midjan (med knapphål för knytband fram) och nedtill. Det var det inte i originalmönstret. Egentligen var de väl inte tänkta att ha ihop med tröjan, men dottern blev helt salig och faktum är att hon har dem på skolan just nu. :-)

Yngsta dottern fick en grön tunika i husvagnstyget. Ärmarna är lite, lite utställda och har resår nedtill. På så vis blir det lite pös. Kjolen hon har till är faktiskt inte ny. Det är en obloggad kärlek sen i våras. Ska se om jag kan få till en bild där man ser den lite bättre vid ett annat tillfälle.

Mönster:
Muddisar: Eget, anpassat utifrån tights från Ottobre 4/04
Tröja: Ottobre Creative 301
Tunika: Eget
Kjol: Efter inspiration från en kjol jag fick av Jenny (Jnydesign) i ett byte förra året.

Material:
Blå/denimblå Campantrikå från Michas Stoffecke
Ljusblå velour från Sundbybergs Textilcentrum och ljusblå mudd från Stoff och Stil.
Grönt husvagnstyg från Jnydesign (första gången jag syr i det - vilken underbar kvalitet - jag är såld!!). Finns nu i ett antal färger - kika in hos henne!
Tunt jeanstyg; stuvbit från Ohlssons tyger

Bäst just nu:
Tjejernas glädje när de fick sina kläder. De sprang runt här hemma och provade och var överlyckliga. Sen min egen glädje att få sitta och sy och få helt egen tid för mig själv och bara gå in i min lilla sybubbla. Lite meditativt, faktiskt! :-)

Sämst just nu:
Det hade inte gjort något med några bilder på plaggen innan de togs i användning. Men jag hann faktiskt inte!

13 kommentarer:

Jes sa...

Kläderna blev jättefina på !!! Förstår att tjejerna blev glada :) Tack för en härlig syhelg.

Tanjis sa...

Åh,jättefint!
Jag har också husvagnstyget men inte det gröna! Jag fattar inte att jag inte beställde den gröna varianten för nu tycker jag att den är finast! Ha,ha......det är konstigt.

Vad har du kantat tröjan med upptill? Är det också husvagnstyget? Det var ju i alla fall exakt samma färg!

Thea sa...

Tack! :-)
Ja, det är kantat i samma tyg, den enfärgade bomull/lycran. Det går bra, men man måste hålla tungan rätt i mun, för det har en tendens att krulla sig lite. :-)

Pernilla sa...

Jätte fina kläder, roligt när tjejerna blev så glad =)

MinaMirakel sa...

Kanonfina kläder, man blir riktigt sugen på att börja sy höst kläder./Åsa

Hello sa...

Så fina de blev!

od Andulky sa...

Jättefina!

Skaparstigen sa...

Kul att du är igång ordentligt igen. Fina saker du gjort.

Gekko sa...

Åh, de var ju bara så fina, alla alstren! Och mysiga bilder! Det gör ju inte så mycket om du inte har perfekta bilder där man ser varje detalj varenda gång, actionbilder är ju också kul!

Doris_Assar sa...

Härligt, kul att de blev så glada! :-)

SiriR sa...

Så stilige gensere!
Og godt tegn at du ikke rakk å ta bilde av dem før de ble tatt i bruk:)

Debbie sa...

Jättefina kläder :-D Jag blir ju mer och mer kär i det där husvagnstyget ju mer jag ser av det....hmm... det blir dyrt det här *ler*

Vecka - Vecka sa...

Jättefina! Förstår att de används!