tisdag 29 september 2009

Små bodysar med nytt mönster

För ett par veckor sedan sydde jag ett litet set till vår grannes lille trea. Då kom jag återigen att tänka på att jag måste ta mig för att göra de justeringar i mönstret som jag så länge tänkt (bland annat för att jag gärna vill ha en annan typ av knäppning). Och sen gjorde jag det faktiskt! Jag utgick ifrån mönstret till omlottbody i Ottobre 6/2007 för att få rätt storlek på den.

När mönstret var klart kollade jag det mot några bodysar jag hade hemma och det verkade stämma bra. Min 5- resp 2-åring är annars inte så bra att ha som provdockor till just bodies. :-) Sen måste jag ju sy utifrån det nya mönstret också. Inte bara en, utan tre, bodies blev det! (Det sammanföll nämligen med att jag fick mina tyger från JnyDesign, så jag blev lite carried away). Lite tokigt kanske men det vankas babyboom i bekantskapskretsen till vintern, så om de inte försvunnit innan dess så lär jag få avsättning för dem då.

Mönster:
Egen anpassning utifrån Ottobres i nr 6/2007.

Material:
Samtliga tyger kommer från JnyDesign

Bäst just nu:

Det är något speciellt med att sy pyttekläder. Nästan så man får akut ägglossning. :-D Tur att det hela tiden kommer nya små knoddar att sy till.

Sämst just nu:
Lite synd att jag inte hade börjat sy såhär när jag väntade min yngsta (eller äldsta heller, men då hade jag ju inte ens nån symaskin!). Det hade varit roligt att ha fått sy något pyttigt till sina egna små. Men å andra sidan syr jag ju rätt mycket år mina "stora".

19 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Jag sydde inte hellre någonting till någon av mina fyra knoddar, inte ett enda plagg!
Konstigt om man tänker på det såhär i efterhand, Bodysarna ser jättefina ut!/Åsa

Tygterrier sa...

Fiiiina! Jag sydde byxor till Baby Born-dockan idag - undrar om det också kan påverka fertiliten ;-)

pelikan sa...

Du är så ruggigt duktig, att jag ibland tvekar att titta in! Dels vill jag ha allt du syr, dels skulle jag vilja kunna sy som du. Egentligen kan jag sy och tycker att det är roligt, men jag har inte vanan och framför allt inte tiden. (Jag doktorerar på heltid, är mamma till en femtonmånaders son och har en lägenhet att renovera...)

Jag gissar ändå att du inte alltid har sytt så här mycket? Hur gick det till när du började, och har du något tips för någon som vill sy i lite mindre skala? (Det första är att röja en plats, så att symaskinen alltid står framme, antar jag?)

buskamel sa...

Dom är jättefina! Särskilt den gula med kaniner tycker jag om!

Jag är lite nervös inför att börja sy yttepyttesmå babyplagg. Det ser så svårt ut. Väntar fyran i maj så i vinter är det dags att komme igång.

Doris_Assar sa...

Superbra mönster och jättefina bodies!!

SiriR sa...

Så fine bodyer! Ser ut som et godt mønster du kiom fram til:)

Pernilla sa...

Jätte fint mönster och super snyggt tyg =)

od Andulky sa...

Kan bara hålla med om allt, man blir så himla sugen av att se så små söta kläder!
Du är verkligen grymt duktig!
Får man fråga vad du gjort för ändringar?
/Anna

Thea sa...

Pelikan, tack! Hmm, jag vet inte om det är bra eller dåligt att sy så att bloggläsarna inte vågar titta, men jag gissar att det är en komplimang?! ;-)

Helt rätt, jag har inte alltid sytt såhär. När äldsta dottern föddes (Snart sex år sedan) hade jag inte sytt sen högstadiet. Sen sydde jag lite filtar, en tröja och ett par byxor ungefär. Och några gosedjur. Sen tog det fart efter att yngsta dottern hade fötts (ca 2,5 år sedan). Då började jag sy mycket. Jag tror det blev ett behov att få lite egentid och att faktiskt på göra något påtagligt när jag var hemma med barnen. Så är det fortfarande. Nu har jag ett syrum med maskinerna framme och det gör det hela mycket enklare. Men jag hade rejäl inspirationstorka efter semestern. En syhelg med likasinnnade hjälpte mig att komma igång igen. Kanske något för dig också? En sydag? Med förberedda projekt att ta tag i? Då kanske du kommer igång?

Kram och lycka till!
//Thea

Thea sa...

Od Andulky:
Breddat omlottdelarna och ritat om deras form, ritat om grenen och dess knäppningsdel, ändrat rundningen så att knapparna ska kunna sitta i kantbanden, ritat om raglanskärningen. Hmm, tror det var allt. :-) Kommer säkrt ändra ännu mer framöver, det brukar ju alltid bli så, hihi!

JuMel sa...

Jätte fina bodies, det är nästan så man blir bebis sugen igen!:) Tur kan kan sy fina kläder till större baran oxå!_

Ingrid sa...

jättefina!! tror att jag ska skaffa mig det där numret av ottobre. till små bäbisar är det så fint med omlottbody! jag har aldrig sytt till små bäbisar, är det inte väldigt pilligt att få till snygga lösningar på kantbanden?

Thea sa...

Jo, det kan nog vara lite pilligt. Men om det inte går bra direkt så gör det säkert det efter lite övning. Jag har ju bandkantare till min Coverpro. Det är både bra och dåligt: när det blir bra blir det jättesnyggt, men när det inte blir bra är det katastroffult!

Millamolla sa...

Skrattar hysteriskt åt den akuta ägglossningen!
Underbara bodysar och tygerna är ju bara så fina.

Anna, Tvillingtand sa...

Så fina bodysar du sytt upp! Härliga tyger =)

Idas kreativa sa...

Hejhej,

en liten fråga till dig, har du frusna händer? :)

Då får du hemskt gärna komma in och tävla om ett par unika handvirkade Torgvantar, jätte kul om du vill vara med :)

Har också unika små mjukdjur att kika på :P

Ha de bra!
Glada hälsningar/Ida
www.my.opera.com/idaskreativa

Jes sa...

Underbara, jag har ju fått klämma på dem oxå :)
Ja vist är det härligt med så små kläder.

kanestlo sa...

Är jättesöta bodys. Blir speciellt förtjust i den bruna med moln och turkos kant :-) Har du något tips på var man kan få tag i mönster på bodys? Såg att du nämnde Ottobres, vet inte riktigt vad det är. Syr inte alls mycket i dagsläget, bör man börja med mer nybörjarprojekt? :-)

Anonym sa...

Mollywood, kolla i högermarginalen, där har jag listat lite tips.
//Thea