torsdag 26 augusti 2010

Skolstart

Ja, så gick en sommar. Igen. Tänk att det alltid går så snabbt! Jag har haft det lugnt, skönt och nästan sy- och bloggledigt. Och tjejerna växer. I år börjas det i första klass och i storbarnsgruppen på dagis. Spänning och förväntan...

Terminsstart brukar betyda lite nytt i garderoben. Jag kommer ihåg när jag var liten och fick följa med mamma och handla efter skoluppropet. Nytt bänkpapper, ny penna och några nya plagg istället för de som blivit för korta och trånga under sommaren. Och sen gå till skolan i mina nya kläder. Det var lite högtidligt på något sätt.

Nu ska jag erkänna att dessa plagg faktiskt använts innan skolstarten. Men de känns ändå lite nya, för mest har det varit shorts och T-shirts i sommar. Tyget till tröjan köpte jag på Syfestivalen i våras, i MG-Tygers monter. Jag tycker det är så fint! Mönstret är Ottobres Creative 301. Jeansen är sydda i ett stretchigt denimtyg från Michas Stoffecke. Det mönstret är helt egenritat. Jag är väldigt nöjd med det, men till nästa gång ska jag sänka midjan mer fram och mindre bak. Jag har gjort lite olika varianter av det, med utsällda ben, raka ben och med eller utan pös. Roligt nog är äldsta dottern väldigt glad i dem.

Mönster:
Tröja - Ottobre Creative 301 strl 122
Byxor - Eget, strl 122

Material:
Tröja - bomullstrikå (bra kvalitet!) från MG-Tyger, köpte på Syfestivalen i våras.
Byxor - stretchdenim från Michas Stoffecke

Bäst just nu:
Jag blir glad när jag hittar såna tyger som till tröjan. Bra kvalitet, lite flickiga, men ändå inte rosa eller lila. Det är en utmaning!

Sämst just nu:
Att jag sänkte byxornas midja för lite fram och för mycket bak. Gekko berättade sen för mig att man generellt ska göra så när man sänker midjan i ett mönster; att man sänker mer fram än bak. Det hade jag missat! Tur i oturen att dottern inte har klagat, men jag tycker det är snyggare när midjan är lite lägre, speciellt som jag har resår i byxorna och inte formsydd midja.

6 kommentarer:

od Andulky sa...

Superfin! Spännande med skolstart!!

KRUMELEJ sa...

Jättesnyggt! Du är så duktig på att skapa mönster. Ha en fortsatt trevlig helg!

Kajsa sa...

Underbar blogg! Har precis börjat sy lite mer själv till mina egna och kompisars barn och här fanns ju massa bra tips och inspiration :)

Anonym sa...

Hej Kajsa!
Välkommen hit! Kul att kunna inspirera!
//Thea

Jes sa...

Vilket fint tyg de va i tröjan! Byxorna syns lite dåligt på bilden, kan du inte fixa en "närbild" :)

Thea sa...

Skulle jag kunna göra! Fast de är lite slitna nu... ;-)