tisdag 31 augusti 2010

Snurrkjol


Tänk att två små systrar kan vara så olika! Den äldsta avskyr kjolar och klänningar och väljer helst mörkblått. Den yngsta fullkomnligt älskar allt vad klänningar och kjolar heter och ju mer de snurrar desto bättre!

Det senaste i raden av alster är alltså sytt till min yngsta (som snart inte är yngst längre...hmm, undrar vilken benämning hon får då? "Fröken Mittemellan"?). En kjol med riktigt härligt fall som är figursydd upptill och har vidd som en halvcirkel nedtill. Jag har tjuvkikat på en kjol som jag fick i ett byte med JNY-Jenny för flera år sed. Men den gamla är numer urvuxen.

Det fina tyget fick jag förra sommaren av min snälla svägerska som hittat det på en loppis på Gotland (Tack!). En bit röd Hilcomudd passade exakt i ton och så fick det bli rullfåll nedtill. Den har varit flitigt använd i sommar!

Mönster:
Eget, efter en förlaga från JNY-Jenny

Material:
Loppisfynd, Hilcomudd och 5 cm bred resår

Bäst just nu:
Kjolen har varit ett väldigt uppskattat plagg i sommar. Lillasyster hade en ärvd PoP-tröja som passade perfekt till och sen har den fått hänga med till diverse andra T-shirts också.

Sämst just nu:
Att mönstret var lite svårt att gradera. Jag måste nog rita om den från början ytterligare en gång när lillasyster växer. För jag antar att hon gärna skulle vilja ha en ny när den här blir mindre.

9 kommentarer:

MaskeradeKamelen sa...

Inte bara min femåring som använder uttrycket "snurrkjol" och "snurrklänning" hör jag. :)

Thea sa...

Hihi! Nä, här hemma är det vedertaget! :-)

Benglan sa...

Vilken härlig snurrkjol!

Jag märker att mina tjejer är exakt lika olika som dina :)
Den äldre gillar blått och brunt och tar aldrig på sig kjol eller klänning. Den yngre går alltid runt i högklackat här hemma (jag har förbjudit henne att ta med dem till dagis, annars skulle hon gärna göra det) och sminkar sig i smyg (!) Behöver jag säga att det är svårt att få på henne byxor när det är kallt ute?...

Nu ska jag strax ge mig på vardagsrumsgolvet! :)

hönapöna sa...

kjolen är jättefin... jag har en här hemma med som bara älskar när det snurrar, man dansar så bra då :-)

Hello sa...

Precis så där var det och är det hemma hos oss också. Och trean är mittemellan. Lösningen på kjol/byxproblemet när det blir kallt var för oss två ärvda par byxor med påsydda kjolar i överkanten. Innan det gick att ha overall eller termobyxor alltså. Då var det på med strumpbyxor och riktiga kjolar igen :)

Fin snurrkjol! Jag har en superenkel beskrivning på hur man räknar på måtten, så man behöver inte ens gradera utan kan lugnt göra varje storlek från scratch. Ska försöka lägga upp den på bloggen strax.

SiriR sa...

Herlige snurreskjørt! Så fint det ble:)

Anneli sa...

Härlig kjol med fint "snurr" :)

od Andulky sa...

Supersöt!! Skönt när de tycker om olika, då blir det inte samma konkurrens om plaggen ;-).
Ha det!!

Jes sa...

Vilken härlig sommar kjol, tyget va super gullit :)