måndag 5 december 2011

Mina färger!

Vilket tyg!! Mina färger i ett nötskal. Och varför i hela friden köpte jag bara 60 centimeter av det då? För jag kunde ju ha gissat att det var den enda rullen som fanns. När jag mailade och undrade om det fanns mer var tyget naturligtvis slut.  Det är ju annars lite det som är charmen med att gå runt på Jofotex och titta i hylla efter hylla och upptäcka nya tyger varje gång. Tyger som det bara finns en liten, liten bit av och som man ofta inte sett någon annanstans. Jag älskar det och skulle lätt kunna tillbringa en hel dag där!  Men den här gången var det lite synd att jag skulle vara så förnuftig och bara köpa en liten bit.

Och jackan då? För det blev i alla fall en jacka. Jo, den är en slim fit variant som är tänkt att vara mellan body och overall i vinter. Lillebror hade den för första gången nu i helgen, men den råkade ut för en liten olycka i samband med att våra ovälkomna gäster, streptokockerna, hemsökte vår familj. Som tur är har lillebror piggat på sig och jackan åkt tvättmaskin. Men det är lite snopet med helt nya plagg som måsste akuttvättas efter första användningen.

Jag skrev förut om bandkantaren som jag ställde om och sen inte lyckades få till igen . Det här är anledningen. Jag ville nämligen kanta insidan av blixtlåset med kantband efter att jag sytt fast det och sedan sticka ned från framsidan. Men det gick såklart inte. det blev galet hackigt och fult. Hmmm, lurar på hur de gör i industrin? Själv löste jag det genom att göra en gammal hederlig trikåkantning utan bandkantare. Det blev bra! Men sen satt jag där med Coverpro utan vettiga inställningar. Det tog flera dagar att bli sams med den igen...

Just det, jag skulle skriva om halsen och kragen. För att få en vettig form på en ståkragen och att kunna dra dragkedjan hela vägen upp, måste ringingen vara rätt grund och bred. Jag brukar annars ringa ur rätt djupt men smalt, om man säger så. Sen får inte kragen vara för hög, heller. Men den är helt rak; inte utställd något i överkant.

Mönster:
Eget, strl 80.

Material:
Underbar velour från Jofotex.

Bäst just nu:
Att halsflussen har lämnat oss!
Och den mysiga jackan.

Sämst just nu:
Jobbet med att få Coverpron i form efter att jag klurat med inställningarna och vridit på skruvar och reglage.

15 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Den blev ju jättefin, vilket perfekt bixtlås!
Skönt att ni blivit friska igen./Åsa

Liten Lucky sa...

Helt underbar!!

Mimmi sa...

Verkligen dina färger! ;-) Nu får du mig att bli sugen på ett Jofotexbesök med din beskrivning om att gå och titta bland hyllorna.

Tack för tipset om ringningen, det skall jag testa vid nästa jacka. Det blir så snyggt med bandkantning på insidan - ett annat sätt är att dra ut jacktyget och vika om kanten. Tror det tipset kommer ifrån "Pyssel på torp". :-)

Thea sa...

Mimmi, jag är nog för trög för att fatta så här på rak arm... Kanske kan du visa vid tillfälle? ;-)

Pernilla sa...

Jätte fin jacka gillar färgerna i tyget, skönt att ni mår bättre inte roligt med små sjuka barn !

Wcollection sa...

jättefin! tyget finns på gittes har jag för mig, har du tittat där?

Thea sa...

Ah, å tack!! Nej, men där måste jag ju kolla!

Retro Elephant sa...

Vacker i sin enkelhet!

//Lina

Jes sa...

Vilken superfin jacka!!! gillar tyget, ev har jag set det i min lokala handlare, jag tar en sväng förbi och kollar & medelar dig om det va samma.

Sandra Linder sa...

Härliga färger och den blev jättefin.
trevlig kväll

Anki sa...

Superfin! Håller med om att tyget är underbart, tror det var bland de första jag köpte för 2 år sen när jag började sy. Då köpte jag det på Skroten i Kinna. Skönt att halsflussen flugit sin väg!

Ingrid sa...

toksnygg!! det ser så väldans välsytt ut att jag blir alldeles svag i knävecken. själv är jag livrädd för dragkedjor efter några otrevliga möten med sådana. önskar jag kunde få det lika snyggt som du!

Söstrami.se sa...

Hihi, vad roligt - det här tyget är absolut ett av mina favoriter också :-) Sydde av det alldeles nyss - kolla in!
http://sostrami.blogg.se/2011/november/arets-roligaste.html
Hoppas att du hittar det på nytt.
Mvh

Slow-Eva sa...

Underbart fint tyg. Och så bra med sådan krage under overallen :)

Jennie sa...

Så fantastiskt fin! Jag älskar färgerna och modellen är super. Den ser så välsydd ut, som allt du gör! :)