tisdag 13 december 2011

Underbart!!

Ett riktigt gladtyg! Alldeles nyinhandlat från tyska Michas Stoffecke. Det finns i fyra snygga varianter, så jag hade riktigt svårt att bestämma mig för vilken färgställning jag allra helst ville ha. Valet föll till sist, inte helt otippat, på den röda och den turkosa. Och här är alltså en body den röda. Jag tänkte nämligen att Lillebror skulle få lite mer rött i garderoben. Rött är en så varm, glad färg och han passar så bra i det. Till kantbant valde jag vinröd muddväv från Stoff och Stil. Egentligen föredrar jag att kanta bodies med jersey med lycra eller interlock men jag hade ingen klockren nyans, så det fick bli trevikt muddväv istället. Och det blev bra det också.

Till bodyn har jag ett par duvblå muddbyxor med grå muddar och täcksömmar, men de fastnade inte på bild. Ni får använda fantasin!

Mönster:
Eget, strl 86. Ja, ni läste rätt - 86!! Så stor har lilleman blivit att jag nu gått in på 8:orna även om storlek 80 fortfarande sitter bra.

Material:
Klövertrikå i bomull/lycra från Michas Stoffecke. Tyget heter "Glücksklee" på tyska. Alltså "lyckoklöver". Om tyskan är lite ringrostig kan man alltid maila dem. Britta är nämligen norska och förstår svenska alldeles utmärkt. Fraktkostnaden är fast på 25 Euro, så kan man gå ihop några är det ju trevligt.
Muddväv från Stoff och Stil
Knappar,  9 mm, från The Snap Store

Bäst just nu:
Som sagt - ett riktigt gladtyg. Befarar att jag köpte lite för lite, för jag sitter och klämmer på det trots att jag kan komma på minst tre grejer jag skulle kunna sy av det på stört.

Sämst just nu:
Två sjuka barn och därmed uteblivet dagislusse. Blä. Och ingen julkänsla heller.

12 kommentarer:

Anna, Tvillingtand sa...

En riktigt fin body! Jag tycker också om röda nyanser till mina killar =)

Ikuinen vauvakuume sa...

Jätte vacker body! En riktig jul body, och passar jättebra till en liten kille, tycker jag också.

Anna sa...

Hejsan! Jag har mailat dig ang om man kan beställa sparkbyxor eller inte.. vill du svara på det mailet? :)

MinaMirakel sa...

Det tyget är ju för underbart, härligt unisex!
Finfin body!/Åsa

hennihenni sa...

Vilken fin och julig body!

Anonym sa...

Tack!
Jag som inte ens hade tänkt att det skulle vara juligt! Det blev ju en bonus.

Anna: Jag har svarat dig.

//Thea

Anonym sa...

Åh, så fint. Längtar efter mina tyger. :-) Minns faktiskt inte vilka färger jag tog. Gul var den ena, men beställde jag inte två? Det får bli en glad överraskning när de kommer. :-)

Anonym sa...

Minns faktiskt inte. Men gul var det i alla fall!
//Thea

Söstrami.se sa...

Jaaa - helt underbart!

Suss sa...

Vill man inte beställa från Tyskland så har Mjuka Tyger vissa tyger från Michas också. Beställt detta tyg men i gult därifrån, och håller med, det är ett riktigt gladtyg!

LilleLeo sa...

Å, det var et fint stoff det!

Kicki sa...

Asså, det tyget är ju bara fööör fint!!