tisdag 7 augusti 2012

Får hör sommaren till!

Jag tycker om får. Jättemycket tycker jag om får. Både verkliga och i tygform. De verkliga är ulligare, mjukare och charmigare. Och för mig är de otroligt somriga. Men å andra sidan äter de upp mina sommarblommor om de kommer på vift. Fåren alltså. De i tygform håller sig däremot där man lagt dem och gör sig så fint på somriga kläder. Den här gången är det en liten tulta som fått en fårsingoalla i det underbara rosa fårtyget i ettårspresent.

Mönster:
Eget, strl 86

Material:
Fårjersey från Strömming.

Bäst just nu:
Sommaren! Jag är lite så att jag på något sätt tycker att resten av året är en transportsträcka tills det är sommar igen, så jag njuter ett litet tag till innan färden börjar igen...

Sämst just nu:
Mja, lite halvdan har jag väl varit på att blogga på sistone. Men jag kommer igen under transportsträckan...

11 kommentarer:

Palven sa...

Så söt!!!
Är barnsligt förtjust i detta söta tyg. Funderar t o m att göra något åt mig själv i det ;o)

Pernilla sa...

Super ulligt gulligt plagg, tyget passar perfekt till singoalla =) vist är det lite sorgligt, att sommaren som nästan inte kommit nästa är över och snart börjar vardagen och skolan och alla andra måsten. Kan hoppas på en varm och fin höst åtminstone =)

Annikwa sa...

Wow vad fin! Jag väntar på en leverans av just det där tyget, och nu ångrar jag lite att jag bara beställde en liten bit som bara räcker till ett plagg... Inspirerande!

Kristin sa...

Hejsan!
Är ofta inne på din blogg och blir inspirerad av det du sytt. Måste fråga hur du får till täcksömmarna så snyggt på den andra sömmen. Jag får inte till det med min coverpro.
/Kristin

Cecilia sa...

Så perfekta rynkor på singoallan! Kul att bloggen är i rullning igen! Gott slut på sommaren.

od Andulky sa...

Åh helt helt underbar!!!
Kram

lavendia sa...

Jag håller med dig om att får är gulliga och ulliga. Tyget är jättefint.

Le Petit sa...

Supergullig! Har också funderat på att göra singoalla av detta tyg, men har inte vågat sätta saxen i tyget ännu =).

Benussi sa...

Hej! Jättekul blogg och väldigt inspirerande! Tänkte kolla med dig om vart man hittar nr 4 2004 av ottobre? Den verkar helt slut på hemsidan? Har du ork och tid får du mer än gärna maila svar då jag inte har tillgång till internet på ett bra tag framöver(kanske blir svårt att hitta tillbaka hit till min fråga :)). Jättetacksam för svar!! Mvh hannah

lindstrom.hannah@gmail.com

Susanna sa...

Så fin! Blir alltid så glad att se något sytt i fåren! Sitter själv i min blå aminingströja i fårtyg just nu! Så mjuk och go!

Thea sa...

Kristin: Den topcoversömmen jag syr kontrastsömmar med syr jag på min Yamatoindustrimaskin. Eller menar du någon annan söm?

Benussi: Jag tror jag har köpt det hos NeaNobelle. Eller möjligen direkt från Ottobres hemsida.