tisdag 3 februari 2009

Happy Hippos

Äntligen har de kommit; de glada flodhästarna.

Jag var förbi Jofotex på vinst och förlust i helgen, när jag ändå var i Söderköping, men då hade de inte hunnit komma hem. Så kom det ett mail igår att de hade kommit och att några tygbitar låg på posten. Gissa om jag väntade otåligt på att posten skulle komma?! Sen prioriterades i princip allt bort: köket såg ut som ett bombnedslag, hallen överfylld med kläder och syrummet i kaos. Men vad gör det när flodhästarna har kommit? I alla fall kom dagishämtning, öppna förskolan, middag och ett föräldramöte emellan, så klockan hann bli rätt mycket innan jag återvände till tygerna. Och vilka tyger sen! Man bli så glad av dem. Det var först häromdagen jag fattade att färgerna lime, orange och turkos skulle komma, förutom retrogult och retrogrönt (originalfärgerna, tror jag). De är verkligen underbara.

Favoriten bland favoriterna var nog ändå den orangea. Sådär riktigt djupt mörkorange, på gränsen mot rött, utan att vara det, om ni förstår. Jag köpte i höstas en bit mudd på Ohlsons Tyger och den var exakt i nyans. Här skulle sys tröja! Tänkte att det kunde vara kul med en tight modell på tröja, som blir snyggt under retrobrallorna. Dessutom läste jag i boken "Sy barnkläder av mjuka tyger" att just interlock ofta har en tendens att bli bred och kort, så då passar ju en sån modell bra.

När jag var klar med tröjan kunde jag ändå inte låta bli att göra något mer av färgklickarna på bordet. En babyfilt. Limegröna flodhästar och turkos velour fick bli kombinationen. Men det hade varit grymt snyggt med turkosa flodisar och limegrön velour också. Eller orangea flodisar och cerise velour... Stickningen sydde jag med kråkfotsstygn.

Mönster:
Egna

Material:
Flodhästtyg från Jofotex, alldeles nyinkommet. Senare kommer även matchande interlock, velour, randiga tyger och mudd mm in. Färgfrossa, med andra ord.
Mudd från Olssons tyger
Velour från Andersson & Hjalmarsson

Bäst just nu:

Tyget, tyget, tyget. Jag älskar nya, färgglada tyger. Och det här var så härligt retro och unisex. Det är verkligen toppen att de här fina 70-talstygerna tas fram igen. Extra kul med de nya färgställningarna i "limited edition". Tur jag bad dem lägga undan lite till mig, det här kan gå åt fort!

Sämst just nu:
Att tröjmodellen faktiskt inte är testad och utvärderad ännu. Och att nattsömnen går ut över syendet! :-)

26 kommentarer:

Fotograf Jenny Thörnberg sa...

oj, tossigt snygga tyger och gud vad snygg tröja, blir så glad att jag idag mailade dem och beställde lite tyg. Ibland önskar man att man bodde lite närmare söderköping....

Doris_Assar sa...

Åh, det var snabbt jobbat!! :-) Jättefint, längtar efter mitt tyg! Hoppas hallen och köket ordnade upp sig av sig själv ;-)

Vindling sa...

Snyggt! Jag fick också mina beställda tyger igår och har redan sytt. Gillar också det orange/röda.

Dr. Gill sa...

Nydelig trøye! Nydelige flodhester! Forstår godt at det var vanskelig å vente :)

Anna-Snoddas sa...

Åh, de är ju sååå fina! Beställde bara turkos, lime och orange! Och det var ju klockrent! :) Filten är helt underbar!

sygryn sa...

Jag bara väntade på att få se något med flodhästarna hos dig, nu när jag hört att de kommit;-)

Jag har lagt undan turkos och orange, men nu funderar jag på den gula med, för den ser djupgul ut, nästan lite orangegul...stämmer det? Väldigt fint alltihop!

Anneli sa...

Vilket underbart tyg, förstår att du inte kunde vänta att sätta saxen i det! Blev jättesnyggt!

SiriR sa...

For noen fantastiske stoff! Genseren ble kjempefin og blir sikkert en stor hit.

Junebacken sa...

Jag har aldrig varit på Jofotex men jag blir mer och mer sugen. Tokhärliga tyger, jag förstår att du prioriterade dem! Den oranga var verkligen supersnygg men den turkosa kom ju inte långt efter..

fante sa...

Jag som inte tycker att flohästarna är speciellt fina (:-o) tycker att filten är helt underbar. Nu blev jag ju i alla fall sugen på att beställa till en filt ;-)

Strömming sa...

Åh vad snyggt! Längtar efter mina flodisar också! Färgerna ser verkligen jättefina ut och den tröjan kommer bli jättebal under ett par retrobrallor!

Hello sa...

Åh, vad jag längtar! Jag vill att mina också ska komma! NU!

od Andulky sa...

Snabbt jobbat! Hoppas mina också kommer snart :-).

OttoPippi sa...

Ja, det är evrkligen underbara tyger!! Så snyggt!!!

LinSar sa...

Jätte härliga tyger.Filten blev ju kanon.Själv köpte jag bara gula.

Madebycarran sa...

Vilka härliga färgkombinationer!
Jag var också tvungen att sätta saxen i dessa tyger då de damp ner med posten.

Skaparmani sa...

Nu måste jag gå och kolla mobilen, jag väntar också på en laddning flodhästar.

Såg du förresten att dom fått in landskapsmönstrad ribb?

GOBLIgobli sa...

Åhh så söta, en sån godishög med färger! Älskar turkos och lime så kommer nog apa efter dig med en egen filt i samma färger. ;-) (Om det kommer finnas limehippon kvar till mig vill säga...)

Fia sa...

Du måtte vara lyckligt lottad! Tycker alltid att man får vänta på att tygerna ska komma, långt efter du fått dem - även om man förbeställt dem. Jag måtte ha otur???

Men fina är de- så jag längtar!
Undras hur det kommer sig att jag alltid före i idéerna men efter i själva syendet??!Hm...

Retro Elephant sa...

Vilka tjusiga tyger!
//Lina

gullhjärta sa...

Underbara grejer i fantastiskt tyg. Jag längtar tills jag får de jag beställt. Ångrar dock att jag inte beställde av alla, de är superfina allihopa.

Thea sa...

Tack för alla kommentarer! :-)
Skaparmani: Nä, jag visste inte om ribben. Måste kollas upp!

Heilt spesiell sa...

ÅÅååh de er jo enda finere enn jeg våget håpe på!!De lander snart i min postkasse også å gjett om jeg gleder meg!!

KATTCHING sa...

vilka söta tyger!!

Gekko sa...

Härliga alster! Och vilka tyger sen! Jag kanske skulle uppdatera min beställning lite... :-D

Camilla Porsman sa...

Jaha, nu fick du mig att slänga iväg en beställning på flodisar också! Älskar färgkombinationen på filten. Du gör verkligen otroligt fina grejer - och grattis till att vara en av de 100 mest inspirerande personerna i Sverige under 2008 (i Leva nr 1/2009). :-)