måndag 4 april 2011

Djungeltunika, djungeltröja...och en lagning

Till lillasyster och hennes trogne kompis D. Inte helt nyligen, men jag har glömt att blogga om dem. Tunikan till lillasyster och tröjan till kompisen.

Jag tror inte det dröjde mer än ett par timmar innan lillasyster hade lyckats slinta med saxen och klippa ett jack i nya tunikan. Mitt på bröstet. Suck. Nu hade jag ju precis sytt två plagg i samma tyg och hade faktiskt ingen lust att sy ett tredje, hur mycket jag än gillar djungeltyget. Jag inriktade mig på temat "lagning" istället: Fram med grön tråd, stryka fast totally stable på baksidan och sen en satängsöm (typ tät sicksack) över jacket. Och faktiskt - det blev riktigt bra, speciellt som tyget redan från början är brokigt. Nu har tunikan tvättats ett antal gånger och faktum är att jag inte ens tänker på att det är en lagning mitt fram på den.

Mönster:
Tröjan är Ottobre 301, den lite vidare varianten, och tunikan är mitt eget mönster.

Material:
Härligt djungeltyg i bomull/lycra från JNYdesign.

Bäst just nu:
Att jag inte bara slängde tunikan i ett hörn utan faktiskt lagade den och såg till att den användes. Om inte ens jag själv tänker på lagningen så gör nog ingen annan det heller!

Sämst just nu:
Fumliga barnfingrar och saxar. Men det var ju inte med flit. Och ingen kom till skada. Så ett litet jack i tröjan kanske man får tåla?

9 kommentarer:

Therese sa...

Djungeltyget tröttnar man aldig på!! Känner för övrigt igen det där med sax-fadäsen. I mitt fall var det en helt nysydd t-shirt i röda Stof & Stil elefanter som föll offer. I mitt fall låg tröjan sprillans ny på sybordet, och det klåfingriga barnet var framme och klippte genom både fram och bakstycke! Den t-shirten blev aldrig lagad utan fick agera pyamaströja istället =)..

dajj sa...

Så lustigt, jag funderade faktiskt igår på hur andra lagar sådana olyckor (jag fick visst lite hjälp med klippning i syrummet). Jag valde att stryka på lite tunt vlieselin och sicksacka. Fungerade också ganska bra. :) finfina djungelkläder har du hur som helst gjort! :)

Åsa Tidqvist sa...

jättefina kläder! trist när det blir klippt i så SNART, men du lagade det väldigt bra, syns ju inte knappt =)
min dotter klippte av muddarna på ett par pufftights för något år sen, kom med dem i handen o sa "jag har inte klippit iallefall"... nähä, vad kan ha hänt då...?!

Hilde sa...

Så mye fit du syr! Jeg legger meg til som følger av deg :o) Her tror jeg at jeg finner masse inspirasjon :o)

Klockarbarn sa...

I det tyget skulle man kunnasy över en liten applikation utklippt ut resterna när man klippt ut alla delarna för såna blir det ju alltid. Har man tur så finns det en liten detlaj som kan klippas ut och som smälter in fint.
Drottningen av applikationer klarar allt.

MinaMirakel sa...

Supersnygga tröjer, jag tycker det är konstigt att det inte händer mer med saxarna............
Här ligger dom alltid framme och jag har inget rum att stänga dörren om hellre.
Klänningsmönstret från mitt senast inlägg kommer ifrån nr 1/2009.

od Andulky sa...

Superfina!!!
Kram

Gekko sa...

Haha, vad roligt! Jag satt och tittade länge på bilden av lagningen innan jag läste inlägget. Jag förstod inte riktigt varför du lagt dit bilden då jag inte såg något fel på det, snygg lagning helt enkelt! Och snygga kläder förstås! :-)

Fangoria sa...

Tack för tipset med totally stable bakom, det är nog några grejer här hemma som kan behöva lagas ja, och inte alltid passande att sätta en applikation över. Det där blev ju bra!