söndag 17 april 2011

Snudd på för liten.

Den här pyjamasen borde ligga och sova nu. Istället ligger den och snackar och vänder sig från rygg till mage och sprallar i sängen. :-)

Lillebror behövde fler pyjamasar och inför senaste syträffen (en sån där helgalen tillställning där vi i princip syr i tre dygn) tog jag en runda i tyglådorna här hemma och hittade det här tyget jag köpt från E-slöjd på Syfestivalen nån gång. Gula täcksömmar, gula kantband och gula muddar till satte extra piff på pyjamasen. Hade önskat mig ett gäng lila eller gula, eller möjligen vita knappar också, men det fick bli vanliga silvriga.

Mönstret är en vidareutveckling av det jag sydde den här i. Lite mer vidd över stussen och lite vidare ben. Dumt nog sydde jag i storlek 68. Jag verkar inte ha tagit in att lillebror faktiskt snart har lämnat den storleken och att jag istället borde satsa på 74, speciellt på plagg med muddar i både ärmar och ben. Dumt.

Nu ska jag gå och natta pyjamasen igen! ;-)

Mönster:
Eget, strl 68.

Material:
Trikå i bomull/lycra från E-slöjd.
Kantband och muddar i bomull/lycra från Jofotex.
Knappar från Babythings.

Bäst just nu:
Jag älskar de fina topcoversömmarna. Det är så roligt att matcha med dem.

Sämst just nu:
Att jag bara hann sy två plagg med industrimaskinen innan jag lyckades slarva till det. Nu måste jag ringa symaskinsdoktorn i morgon och få hjälp att ställa in spridaren. Typiskt. Morr!

9 kommentarer:

Anna Johansson sa...

Så söt!

Jeanette sa...

Vad fin! Tyget är verkligen jättesött!

sorkmor sa...

En sådan söt pyjamas :)

dajj sa...

Hihi, nä de växer ju lite snabbare utanför våra huvuden än där inne eller hur man nu skall uttrycka det. =D

Tycker att din pyjamasmodell är så himla söt. Det blir så snyggt när man har så mycket kantband! =) Finfint!

MinaMirakel sa...

Jättesöt modell!/Åsa

Mia sa...

Jaså pyjamasen ligger inte och sover... kul formulering, jag ser det framför mig :)

Sprallungar känner man igen :D

Livet med portisar sa...

Vilket härligt tyg, jätte fina färger.

Gekko sa...

Hoppas den fina pyjamasen lät sig nattas! Jättesöt! Är det i grenen den är för liten? Annars har jag förlängt många pyjamasars liv genom att sätta dit längre muddar i benslut och ärmslut. Fast det har du säkerligen redan funderat på :-)

Hawk and Weasel sa...

Åh, tur att du hinner använda den. Jag flyttstädar och har en hel låda full med smååååå jättefina kläder som aldrig var på tal om att användas... så trist när man inte får ha dem på en enda gång. Hade inte förväntat mig en så stor och stark bebis som jag fick, tydligen. Vad söta djur på pyamasen, hoppas den ger goda drömmar.