fredag 16 december 2011

Superhjältejul

I år blir det en riktig superhjältejul här hemma. Anledningen till det är att familjens lilla superhjältinna fått en tunika i roliga superhjältetyget från Jofotex. Visst är det kul? Det roliga är att när tyget kom med posten gick båda döttrarna igång på det! De blev eld och lågor över superhjältarna. Jag tycker det är så roligt när de blir engagerade av tygerna också. Det ger mig förhoppningar om kommande sygemenskap. :-)

Visst är det kul när man kan matcha med så himla många olika färger och få olika uttryck på kläderna? Lillasyster fick röd halslinning och röda täcksömmar, men jag fingrade lite på lila också, innan jag bestämde mig. Jag vet en liten kompis som nog ska få en tröja med fram- och bakstycke i superhjältetyg med randiga ärmar...i kanske röd/vitt....eller himmelsblått/vitt....eller varför inte svart? Maj, det blir nog något färgglatt, förresten. Barn gillar ju färg.

Mönster:
Eget, strl 110 BV + 8

Material:
Trikå i bomull/lycra från Jofotex.
Muddväv från Stoff och Stil (vikt tre gånger)

Bäst just nu:
Visst är det roligt att det är lila i tyget också? Då blir det ju kul att plocka upp det lila färgen till små superhjältar eller superhjältinnor. Det är ja kanske en färg som inte alltid förknippas med just zuperhjältar?

Sämst just nu:
Det eviga syskonglatet här hemma! Har jag sytt till lillasyster heter det att "jag får aaaaaaldrig något" från storasyster och tvärtom när storasyster fått något. Energislukande.

15 kommentarer:

rockefår sa...

Kjempekul!

Og jeg som akkurat har bestilt fra Jofotex, og ikke sett dette stoffet.Dette er jo perfekt for min 1.klassegutt som ikke synes det hjemmesydde er kult nok lenger. Han vil jo helst ha sånne (kommersielle) kjedeklær.

Pernilla sa...

Snygg! riktigt coolt tyg passar både små och stora. Tänk att sy en body med randig ärm.

Jenny sa...

Vilket fint tyg! Fint med så många färger :)

Thea sa...

Mmm, jag var också inne på body. :-)

MinaMirakel sa...

Underbart tyg, bra idé med randiga ärmar!/Åsa

Unikuu sa...

nice fabric. my 5 years old would love it :D

Junebacken! sa...

Helt underbar tunika!!

U.K.M sa...

Jättefint!!!

od Andulky sa...

Så himla fin!!!
Känner igen syskongnatet :-(...
Kram

Anonym sa...

Det här tyget va verkligen fint.Det va ett tag sen jag sydde nåt nu.början på september tror jag, inför skolkorten.Det är inte lätt att hitta tyger till en 12 och 9åring.Det här tyget ska bli till tösernas kusiner.Hinner det komma så blir det en till den ena i julklapp och den andra får sin när han fyller 9 i januari.(De träffas inte så de kommer inte se varandras;)

Ha en God Jul och Ett Gott Nytt År
Ann-Sophie(Tidigare LinSar)

Majtjho sa...

Grymt snygg!

Anonym sa...

Cooolt. Kul att tjejerna gillade det.

Thea sa...

Tack för alla snälla kommentarer!

Linsar: Vad roligt att se dig här! Saknar din blogg. hoppas du har det bra! Kram!

Majthjo: Roligt att se dig här igen! :-)

LilleLeo sa...

Den var fresh og tøff!

Jes sa...

Vilken fräck tröja !!!! Riktigt cooool :)