onsdag 1 februari 2012

En hel svampkorg!

Visst är det en härlig svampkorg? Svamparna har jag plockat på Jofotex och det är nog tur det, för visserligen plockade jag trattkantareller på juldagen, men nu har kylan satt tänderna i oss och det lär dröja till nästa höst innan man får plocka svamp på riktigt igen. Tills dess får man glädja sig åt färgsprakande svampar i tygform istället.

Det här tyget kom i sex färgställningar för ett tag sen (på en av de små bilderna längst ner syns hur lillebror har kapat åt sig proverna. Tror han blev nästan lika glad som jag över dem!). Alla är jättefina, det är så svårt att välja, men man KAN ju inte ha allt. Turkost, svart och blått är en bra laddning bara det! Storasyster ville absout ha en T-shirt i de svarta. Lillassyter också. Fast i de turkosa. Men de får vänta! Jag ville först sy tre likadana bodiesar. För att det är så häftigt med flera snarlika i samma modell. Det blir så fina bilder. :-)

Som ni kanske ser har jag ritat om mitt mönster i 86 till att få en knäppning högre upp i grenen. Lillebror vill nämligen inte alls vara still när man klär på honom och han man knäppningen högt upp kan han stå medan man knäpper. Inte still, men ändå.  Det är i alla fall lättare! Jag har haft den lösningen på plagg här hemma och den är inte så dum alls. Jag passade på att göra en hög ärmkulle också när jag ändå höll på och roddade med mönstret.
Lillebror håller stenhårt i tygproverna...  Här får de åka Bobbycar.


Mmmm, sånt här får man njuta av när man har mammalunch. :-)

Mönster:
Eget, strl 86.

Material:
Svamptrikå i bomull/lycra och ribb (som kantband) från Jofotex.
Knappar från The Snapstore

Bäst just nu:
Den underbara vintern vi har fått här. Och att semmelsäsongen just har tjuvstartat.  Och att det ligger tre fina nysydda bodies i syrummet. Eller det gör det ju inte, förresten, Lillkusin fick en igår!

Sämst just nu:
Att man inte kan sätta i sig precis så många semlor man vill. Andra sötsaker kan jag stå emot, men... Vad är det med semlor som gör dem så beroendeframkallande?!

11 kommentarer:

od Andulky sa...

Superfina!!!
Kram

Kicki sa...

Du är grym!! Fattar inte hur du hinner! Men så e de kanske när man har proffsmaskiner? :)

Knitting Emma sa...

Fina!

Önskar jag kunde köpa det bodymönstret av dig, för jag har samma problem med min "bebis" som också har den storleken nu(86). Gav äntligen upp Ottobre, eftersom man ändå alltid måste trixa med mönstret.

/Emma

MinaMirakel sa...

Så fina, jag har funderat på att göra en body med puff ärm.
Det borde inte vara så svårt eller vad tror du?
Vi hat två sjuka barn än så länge så jag får väl se vad jag hinner med!
/Åsa

Le Petit sa...

Vilken fin trio! Tycker att svamptyget gör sig väldigt fint på kläder. Ja visst är semlor gott, har ännu inte haft semelpremiär men det blir nog snart =).

annas alster sa...

Vilken giftig blandning! Har tänkt spana in de där tygerna snart, fast på Ohlssons. Det är roligt tycker jag, att Ohlssons har tagit in en del samma som jofotex - så kan man liksom klämma på riktigt!

Nu blev jag riktigt sugen på semlor också. Förstår att du inte riktigt kan hålla dig, och hemgjorda är ju överlägset godast! Mums!

Pernilla sa...

Åå vilken härlig svamp samling ;)
Ja vist är det kanske inte enkelt men enklare med en högre gren knäppning på bus pojkar!

ekåå sa...

Oooo, jag har en hel hög med de underbara svamptygerna som ligger och väntar på att bli uppsydda. Sydde faktiskt en ärmlös tunika till mig själv av det bruna tyget igår, helmysig kvalité :)

Anonym sa...

:D

Helena sa...

Jättefina!

Jes sa...

vilka fina, snygg modell, gillar oxå den högre knäppningen