måndag 5 november 2012

Oklokt.

 
Det är inte klokt så många tröjor jag sytt på sistone. Ännu oklokare är det att de ligger på hög här hemma utan att användas.  Anledningen till det är att en kompis (för rätt länge sen vid det här laget...) undrade om jag skulle kunna tänka mig att sy några tröjor till hennes som som är jämngammal med lillebror.  Visst!  Och när jag då ändå skulle sy tröjor i storlek 92 hit hem kan ju min kompis gott få välja först, så kan ju jag i värsta fall sy en ny till lillebror.

Och nu till det mest okloka av allt:  Vi har av olika anledningar inte setts på flera veckor (nästan månader!), trots att vi bor så nära varandra, så lillebror går runt i halvt urvuxna tröjor trots att det ligger en sex-sju stycken på hög och väntar...  Men nu på torsdag verkar det bli av i alla fall!

Tygerna till de här två tröjorna, som för övrigt är sydda enligt samma mönster som denna, har jag haft hemma ett tag.  Rävarna kommer från Michas Stoffecke och helikoptrarna (eller koppakepp som lillebror säger) är köpta på Jofotex.  Bruna kantband och täcksömmar gjorde sig fint till det brunorangea på båda tröjorna, tycker jag.  Lite syskon matchning.  eller kanske vi får kalla det kompismatchning?

Mönster:
Eget, strl 92 BV +6 (samma som denna)

Material:
Rävar och gäss i bomull/lycra från Michas Stoffecke.
Helikoptrar, också de i bomull/lycra, från Jofotex.
Orange jersey med lyckra från mian tyggömmor.

Bäst just nu:
Äntligen har jag sytt av helikoptertyget.  Det är nästan så jag lurar på om jag ska lägga undan den tröjan ändå.  Jag älskar när lillebror säger "koppakepp".  Det låter så otroligt gulligt!

Sämst just nu:
Sexårstrots.  Utan att gå in på några detaljer.

7 kommentarer:

Ugglan sa...

Superfina! Gillar speciellt rävtyget, och skärningen på raglanärmen är supersnygg, enkel och bara helt rätt.

MiMaraMundo sa...

I'm so in love with your great combinations!

od Andulky sa...

Underbara!

Linnéa sa...

Fina och härligt höstiga!

Åsa Tidqvist sa...

hur fina som helst! jag hade också gömt helikoptertröjan...!

Malinda sa...

Du syr jättefina kläder! Verkligen inspirerande att kika in här!

För er som inte orkar sy snygga och unika kläder till era barn, kika in på www.trendville.se och kicka hem dem istället.

Tina sa...

Hej! Tina här, vi träffades på öppnis i Edsbergskyrkan... (Mamma till Diana och Miranda)
Hör gärna av dig :)
asseenontv_tina@hotmail.com