lördag 3 november 2012

Syskon


Ibland så.  Då leker de så fint med varandra. Lillebror tar lillasysters hand och hon leder honom stolt omkring.  Det är så gulligt att man nästan dör.  Extra fint blev det när syskonen hade varsitt plagg i samma tyg fast olika färger.  Lite lagom syskonmatchat.  Lillebror fick en tröja och lillassyster en tunika, båda i Liandlos fantastiska ekorrtyg.  Eller "korre" som lillebror säger och sätter händerna för munnen och smaskar som en liten ekorre som äter kottar.  Nästan lika sött som när han kallar mus för "mupp". :-)

Mönster:
Egna, strl 92 och 122

Material:
Jersey med lycra från Liandlo.

Bäst just nu:
Det är tur att de där ögonblicken av synbar syskonkärlek finns och värmer modershjärtat.  För emellanåt bråkas det så att man kan bli helt tokig!

Sämst just nu:
Jag är helt utmattad efter en höstlovsvecka med mina tre vilddjur!

12 kommentarer:

Miiaoo sa...

Känner samma, en vecka med alla tre gör mig färdig att säga upp mig emellanåt.. Men visst är det gulligt när det leks och gullas, å tur är väl det! ;o))

Superfina korrar!! Gillar syskonmatchningen!

Linnéa sa...

Har bara två ungar och tycker att det räcker mer än väl ibland :) håller med om syskonkärleken som storebror börjar visa lillebror.

Fin syskon matchning!

Susanna sa...

Snyggt!

Ugglan sa...

Otippat supersnyggt med svart kantband i halsen, det gör de fina korrarna lite mindre sockersöta, superfint!

annas alster sa...

Jättesöta plagg till dina fina barn!

Camilla sa...

Jättefina tröjor! Ja, inget värmer mammahjärtat mer än när de är snälla med varandra.

Lowella sa...

Ja syskonkärleken kan vara såå gullig likväl som helt utmattande för modern ;) Jättefina plagg!

od Andulky sa...

Så fint och grattis till lillebror!!!
Kram

Pyssel på Torp sa...

Ja, visst är det härligt. I morse var Lillebror försvunnen när jag skulle väcka honom. Han återfanns i Storasysterns säng dit han knallat på natten, i stället för att komma till oss. En kvart senare höll två måndagsmorgonefterlovtrötta barn på att reta gallfeber på varandra.

Thea sa...

Å, jag känner exakt igen det där! :-)

Annikwa sa...

Vilken underbar hålla handen-bild! Väldigt fina ekorrplagg också förstås.

Ingrid sa...

Nu var det länge sedan jag var ute på en bloggrunda. Alldeles för länge sedan. Fastnar för bilden med två händer som håller i varandra - så himla fin!Det är underbart när syskonkärlek skymtar fram, här hemma blir det inte särskilt ofta... Nu kikar jag in här för att få inspiration att sy till barnen, det senare händer också alldeles för sällan numera. Tänk, det räcker nästan att kika in här så blir man alldeles sugen på att sätta sig vid maskinerna på en gång!