fredag 30 november 2012

Ny leksak, ny tröja


Yeeee-ha!  Jag har fått hem en ny leksak!  En Silhouette Cameo; en sån skärmaskin som man kopplar till datorn och som skriver ut text och bilder i papper, vilylplast, transferplast (som denna) och allt möjligt.  Hur vansinnigt skoj som helst!

Först till tröjan:  Min fotbollstokiga dotter ska få den i julklapp.  Om jag kan hålla mig.  Och om ingen av hennes kompisar eller deras föräldrar läser det här och skvallrar.  För jag kan ju inte låta bli att blogga om den redan nu. :-)  Det syns inte helt tydligt, men tyget är en mörkt gråblå campantrikå.  Supersnygg ihop med det cerisa.  Sen matchade jag med en kul täcksöm sydd med en (eller ja, fyra!) tråd(ar) som skiftar i färg.  Dem köpt jag på syfestivalen.  Jättehäftigt blir det, tycker jag.

OK, lite mer om Silhouetten då.  Jag köpte min hos Liv Home.  Ni vet, hon som bland annat säljer Gekkos tyger här i Sverige.  Den kom hem på ungefär en vecka och kostade 3.600 kr inklusive frakt och ett startpaket (=allt jag behövde för att göra den här tröjan).  Fatta hur många roliga julklappar man kan göra nu då?! :-) 

Mönster:
Ottobre Creative 301, strl 140

Material:
Gråblå Campan från Tygpyssling
Silhouette Cameo skärmaskin och transfermaterial från Liv Home

Bäst just nu:
Jag svävar på små moln!  Och har just kommit på hur jag kan konvertera mina jgp-bilder till Cameons format och göra transfertryck av egna designer... Trallallallala!

Sämst just nu:
Ja, det var det där med tiden som ska räcka till också.  Och orken.  Och allt annat som blandas ihop i en enda stor tomtesäck ihop med lussebullar, gymnastikuppvisningar, glöggpartyn, julfester, pulkaåkning och annat. Ni vet.

13 kommentarer:

Mimmi sa...

Knepet att formater JPEG får du gärna dela med dig av. ;-)

Bergljot sa...

Fiiiin!!

annas alster sa...

Ska bli spännande att se vad du trycker framöver! Den här tröjan var jättefin iallfall!

Carolina sa...

Hur håller trycket i tvätt? Jag tycker att transfers som man gör i skrivaren blir fula i tvätt även om man följer tvättråden och efter nån tvätt så önskar man att man inte hade förstört det fina plagget med ett fult tryck som inte heller går att få bort... Om trycket håller lika bra som "köpeströjtryck" så ska jag definitivt köpa transfers och börja skapa!!

RÄVENoRÄKAN sa...

Åh lyckliga du! Vad kul! Jag suktar också efter en sån, men jag vet att jag inte kommer att hinna använda den så mycket som jag skulle vilja. Ska bli kul att se vad du hittar på med Cameon.

Jes sa...

Vilken härlig tröja!!! Det blir en glad tjej på julafton om mamma klarar av att vänta så länge :) Maskinen verkar underbart rolig & jag är avis!!!

Anonym sa...

Å vad den är snygg!! Du är grym!! // Liv www.livehome.se

MinaMirakel sa...

Så kul och spännande!/Åsa

Cecilia sa...

Åh vilken önskedröm!

Tanjis sa...

Åh, va skoj att kunna trycka så snyggt!
Blir verkligen bra!

Unknown sa...

Tack för tipset.. blir att önska sig av tomten!!

Ugglan sa...

Jag är också väldigt nyfiken på hur trycket står sig i tvätten, Thea, du måste upplysa oss andra när den är tvättad några gånger.

Fungerar det bra är ju min födelsedagspresent till migsjälv given...

Christine Jansson sa...

Hej,
Jag ser på din blogg att du är pysslig och vill berätta om TerraCycles tävling “Skapa eller skräpa” som avslutas imorgon, där det finns chans att vinna en TASSIMO-maskin och andra fina priser. Så vi vill bjuda in dig att skrapa ihop din kreativitet och skapa ett choklad-, kaffe- eller te-inspirerat återvinningsprojekt av material som vanligtvis ses som skräp. Sänd sedan en bild av ditt verk till tavling@terracycle.se . TerraCycles idé är att skrota idén med skräp, så upp till bevis nu och hjälp oss visa att skräp också är en resurs! Läs mer om tävlingen på www.terracycle.se/skapa-eller-skrapa
Mvh, Christine, TerraCycle