torsdag 13 december 2012

Värmande

Idag borde jag antagligen visa en bild på mina fina luciaklädda barn.  Men den enda som har hemmasytt på sig är lillebror och han har inte fastnat på bild ännu.  Just nu ligger han dessutom och sover sött i sin lilla pepparkaksgubbsutstyrsel.

Istället får dagens inlägg handla om storasysters "fluffiga fleece", som benämningen har blivit på den här sortens plagg hemma.  Alltså plagg sydda i supermjukt, lite fluffigt tyg med en hög krage att dra upp över hakan.  Jätteskönt under jackan istället för halsduk.  Jag är lite nojjig med lekande barn och fladdrande halsdukar nämligen.

Passformen på den här fleecen är snäv, bara 12 cm i rörelsevidd.  Jag ville att den skulle rymmas under jackan utan att bli bylsig.  Av samma anledning fick den muddar istället för ärmfållar och den är längre bak än fram för att det inte ska knöla sig framtill när man har överdragsbyxor på.

Mönster:
Eget, strl 140 BV +12

Material:
Superfluffig fleece från Tygpyssling i fjol.

Bäst just nu:
Den sprakande brasan och tekoppen som snart är färdig.

Sämst just nu:
Att lillebror inte vill vara med och sjunga på öppnis.  Alla de små barnen var så fina i sina  tomte- pepparkas- lucia- och stjärngosskläder och satt och sjöng julvisor - men lillebror ville bara köra ambulansen i dockvagnen...

12 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

snygg! du är grym på att konstruera mönster - använder du ngn grundmönsterbok för barn?

Thea sa...

Tack! Nu blev jag verkligen glad!
Jag gick ju ett par kurser på Tillskäararakademin för ett par-tre år sedan. Efter det har jag testat, läst i diverse böcker och kikat på plagg som sitter bra och lärt mig på så vis. Jag har inte hittat någon bra litteratur som lär en från grunden hur man ska göra, tyvärr. Men jag kan varmt rekommendera Tillskärarakademin. De jobbar så att man skapar sina egna kompendium allt eftersom man konstruerar ritningarna. Jättebra att gå itllbaka till sen och kolla på. Och efter det är det lättare att ta till sig annan litteratur, tycker jag.

od Andulky sa...

Helt underbar!!

Anonym sa...

Finfin! MInns du om tyget hette "souple fleece"? Var det svårt att sy i?

Om det sämsta just nu är att lillungen vill köra lite ambulans, då är det en ganska bra sak att ha som sämsta :)

/En Josefin som inspireras av din blogg

Fangoria sa...

Men åh så fin!!!

Thea sa...

Jo, det kan den nog ha hetat, Josefin. Den var inte så svår att sy i, men luddade en del.
MEn det var så mysigt när alla barnen sjöng, ju! :-)

Karin sa...

Åh! Precis en sån vill min tjej att jag ska sy! Jag har likadan superfin fleece från Hilco (men i lila) och jag har kört fast eftersom jag inte hittat ett lämpligt mönster. Du känner inte för ett syuppdrag? Pliiis... ;)

Thea sa...

:-) Karin, vilken storlek har hon?

Karin sa...

140 :)
Törs jag hoppas? Maila isf mig på info@karinottilia.se
Kram!

Malin sa...

Jättefin!

Åsa Tidqvist sa...

hej, och tack för svar! Har haft så mkt så jag har inte hunnit kika in igen ;)
Jag läser textil-design under ett år nu och vi grunadr ju egentligen bara kunskaperna inom konstruktion, halva utbildningen är materiallära/vävning/bindningslära också. Har planer på fortsätta med enstaka kurser i Borås sen!

God jul och gott nytt syår!

Mia sa...

Jättesnygg!

Modellen gör verkligen tyget rättvisa, förstår om den kommer att bli en favorit.

Varmt och snyggt, vilken bra kombo!