söndag 30 december 2012

Ta det isy!Det är så coolt det här fotoprinttyget.  Isbjörnar, pinvinger, snö och is på jersey i bomull/lycra.  Det är väl förresten så nära riktig vinter vi kommer under resten av det här jullovet.  Ja, is har vi i och för sig överallt, men den ser inte riktigt likadan ut som på tröjan här. Den har liksom en annan nyans.  Konstigt, först snöar det en månad och sen regnar det en vecka.  Mitt på allra ledigaste jullovet när alla ungar vill vara ute och åka skridskot och pulka.  Synd.  I brist på annat får väl lillebror titta på tröjan sin och leka vinter.

Jag älskar det här tyget (ja, jag älskar många tyger, märks det?!).  Det är så roligt att kombinera med annat.  Jag såg Stratus matcha med turkosa stjärnor.  Det var fantastiskt fint.  Turkosa och vita ränder blev inte så dumt det heller.  De orangea täcksömmarna plockade upp det orangea i pingvinerna och gjorde tröjan lite mer färgglad.  Och det svarta kantbandet i halsen blev helt ok fast jag egentligen hade tänkt ha koksgrått först.

Sen ett tips om en suuuuuperbra pryl som jag köpt hos Bibbi:  En penna med temporärt textillim.  Den är som ett litet limstift som man stryker på.  Helt ovärdeligt när man ska sy i randig trikå tex.  Tittar man noga på bilden så ser man de ljusgula prickarna med lim på tygets sömsmån.  Sen lägger man bara ihop bitar a och syr.  Kalas!

Mönster:
Eget, strl 92.

Material:
Fotoprinttyg med pingvinmotiv:  Stoff & Stil.
Randig jersey:  Michas Stoffecke.

Bäst just nu:
Tröjan blev väldigt fin på lillebror. Han passade i både färger och motiv.

Sämst just nu: 
Inte nöjd med överarmsvidden på tröjan.  Den blev för stor.  Nu har jag ändrat massor av gånger och varje gång jag ändrar är det något annat jag glömmer!  Men så häromkvällen fick jag en aha-upplevelse!  Nu har jag det perfekta raglanmönstret inom räckhåll!

3 kommentarer:

Mia sa...

Jag läste alldeles nyligen att isbjörnar och pingviner aldrig kunde ses på samma bild, eftersom de är på varsin pol. Men de har ju uppenbarligen något gemensamt.

Ja, var tog vintern vägen. Vi hade -18 grader på lucia och firade utomhus. Nu har vi plusgrader och blaskslask/is. Och envis hosta. Jippi

Anonym sa...

Just det! Det tänkte jag inte på; att isbjörnar bara finns i norr och pingviner i söder. Lika mycket fejk som vintern då! :-)
Gott nytt, förresten!
//Thea

Pyssellycka sa...

Jätteläcker tröja. Och vilket supertips med limmet, ska genast beställa!