lördag 22 december 2007

Kanintröja till lillasyster

Så orättvist. Att HON fick den. Tröjan med kaniner. Den ville ju storasyster ha! Och själv hon fick bara en tunika. Det spelar ingen roll att mamma säger att en tunika nästan är samma sak som en tröja...

Ja, här kommer syskonmatchningen alltså. En tröja i det fina kanintyget, fast med brun muddkant. Och mamman suckar att det säkert får bli en tröja till... Mönstret jag använde hade sprund men jag ville ha en bandkantning istället, så jag gjorde halslinningen lite vidare. Sen sydde jag först ena axelsömmen, kantade och sydde andra därefter. Jag tänkte jag skulle vara genomarbetad och sticka ned axelsömmarna, men det blev ju lite svårt när man sydde ena axelsömmen efter att man kantat! Den vanliga symaskinen fick reda upp det med lite precisionsarbete. :-)

Först trodde jag att halsöppningen blev för vid, trots att jag töjde lite extra i mudden när jag sydde på den. Men när jag sen mätte såg det helt OK ut. Måste prova den innan jag kan säga säkert. Blir det bra på det här sättet är det verkligen att rekommendera. Såg bra tips på hur man syr en sån linning snyggt (och några fukstips!) på Debbie's Coverstich.

Mönster:
Ottobre 3/2004, anpassat.

Material:
Kanintyg från JnyDesign (om du är intresserad, kolla på JnyDesign, det kan hända att hon har lite kvar.), mudd från Nea Nobelle.

Maskinval:
Overlock att sy ihop; trådspänning 4-3-4-3; diffmatning N
Coverpro: Fållar och kantband; 3-3-2; diffmatning 1,25, steg 3 till fållarna och trådspänning 3-3-2, diffmatning 0,7 och steglängd 4 till kantbanden. Till kantbandet använde jag min bandkantare.

Bäst just nu:
Tyget! Jag vet ännu inte om modellen blev bra med muddkanten.

Sämst just nu:
Att jag inte hunnit prova den än. Och att jag drog lite väl hårt i mudden på ett ställe så det bubblade sig en anings aning.

5 kommentarer:

Happy Hippo sa...

Gud vilka fina kläder du gjort av kanintyget! (surar för att jag inte beställde nån meter av det).
Vill bara kika in o säga att fårtröjan kom i torsdags o passar utmärkt. Bild kommer i bloggen efter jul.

Thea sa...

Å vad glad jag blir att den kom fram! Och att den passar!!
Men du, beställ från Jenny! Jag tror hon har kvar. Lite dyrare; jag tror hon tar 130 kr/m, men det är ju helt överkomligt för ett fint tyg med bra kvalitet!

Gekko sa...

Nejdå, jag surar inte alls över alla dina fina kaninalster medan jag bara får till en snutte! Jag kan ju inte ens säga att vänta du bara till jag får mitt tyg. För då har jag förhoppningsvis min bebis också. Tji får jag för att jag snålar med portot!

Tröjan blev jättefin! Hoppas den sitter bra också! Och att storasyster inte blev sur på riktigt! :-)

Thea sa...

Fast snålar man med portot kan man köpa mer tyg! :-)
Jo, hon blev nog sur på riktigt! :-D

Och du..lite bättre att snusa bebis än att sy som en galning. Tyget har man ju liksom kvar...dessutom kan man ju se och lära av andras tabbar.

malin sa...

Wow, du sprutar ju också ut nya alster! Jättefian grejjer! Jag älskar modellen på tunikan - den är bara så snygg!