lördag 15 december 2007

Seriefigurtröja

Visst kan man väl tjuvvisa en julklapp redan nu? Tror inte att äldsta dottern läser min blogg så där väldigt ofta...

Ända sen i somras har Pippi och Spiderman varit stora i min stora tjejs liv. Tror att det började med att vi ritade av dem en dag när hon sov och hon sen trodde att de varit och hälsat på. Skräckblandad förtjusning skulle man verkligen kalla hennes förhållande till dessa två, och kombinationen Pippi och Spiderman är ju rätt rörande, eller hur?!

I alla fall bestämde jag mig för länge sen att sy henne en tröja med dessa figurer. Tiden gick och även Emil i Lönneberga kom in i hennes liv. Och Bamse. Och Barbapapa. Från början fick även Barbapapa vara med på tröjan, men sen ficka han stå tillbaka av utrymmesskäl. Figurerna har jag googlat fram och förstorat/förminskat till rätt storlek. Sen har jag arrangerat dem och kalkerat av med kalkerpapper ned på vliesofix. Därefter har jag strukit på vliesofixet på applikationstyget (interlocktrikå) och sen noggrant klippt ut figurerna. Slutligen har jag strukit fast dem och sytt med satängsöm runt kanterna. På baksidan av tröjan hade jag faststruken Totally Stable mellalägg. Måste erkänna att det ligger en del pill bakom den här tröjan! Å andra sidan tror och hoppas jag att den kommer att tas emot med tacksamhet.

Själva tröjan är sydd i Hilcos Campantrikå i gul/orange. Så otroligt mjuk och skön i bomull/elastan. Jag hade sett framför mig den här tröjan i just denna färgställning och skulle beställa från Nea Nobelle. Slut. OK, då får det väl bli Michas Stoffecke då; hade ju ändå en beställning på gång där. Slut. Vad katten!! Efter att ha letat ett tag på nätet hittade jag den hos Charlotta's och beställde genast. Har man bestämt sig så har man. Mudden kommer från Jofotex.

Mönstret är detsamma som till hundtröjan jag gjorde tidigare i höstas, fast denna gång valde jag att ha halsmudd istället. Just halsmudden är väl egentligen det enda jag inte är helt nöjd med på denna tröja. Hoppas den är bättre på, annars får jag kanske göra ett nytt försök. (Jag kan ju inte gärna prova den nu innan jul!)

Maskinval:
Overlock att sy ihop. Trådspänning 4-4-3-4; diffmatning N.
Coverpro med omvänd trippelsöm att fålla och tvillingsönm att sticka ned halsmudden.
Symaskinen till applikationen. Satängsöm med steglängd 0,5 och bredd 2,5.

Bäst just nu:
Att applikationen blev bra. Jag ska erkänna att jag undrade om jag inte tagit mig vatten över huvudet den här gången, men det gick faktiskt utan missöden men med lite pill och kramp i foten. Och att jag tror att min goa unge kommer att bli så glad för den :-)

Sämst just nu:
Halsringningen känns lite slapp. Ska se om det är så. I sånt fall blev tröjan så bra i övrigt att det är värt att sprätta och sy om.

21 kommentarer:

KLOCKARBARN sa...

Kul idé. Du kan hitta på du.

Cecilia sa...

Men vilken läcker!! Jag vill också kunna, så fränt med det svarta också, alldeles lagom tycker jag.

Anki på sytt.blogg.se sa...

Snyggt och jag förstår att det var en del pill...
Rolig kombination med diverse hjältar :)
blir säkert en upskattad julklapp!

Anki på sytt.blogg.se sa...

Snyggt och jag förstår att det var en del pill...
Rolig kombination med diverse hjältar :)
blir säkert en upskattad julklapp!

malin sa...

Vilken kul grej! Tröjjan var supersnygg!

Jenny sa...

Snyggt! Måste göra något liknande till min äldsta, men det får bli något mindre pilligt motiv tror jag :)

Thea sa...

Tack alla!

Gekko sa...

Vilken underbar tröja med fantastiska applikationer! Skulle tro att din dotter kommer älska den! Jag måste ju också snart börja med mer applikationer, jag blir så inspirerad av dina snygga resultat!

LinSar sa...

Suppersnygg.Satängsöm och totally stable har jag aldrig testat på aplikationer.Jag har bara brukat smal sick sack och bara flisofix.Jag ska verkligen testa på en provlapp.

Jenny sa...

Guuud så snygg. Och vilken fantasi du har som kommer på något så orginellt. Jag blir också bra sugen på att testa applikationer när jag ser alla snygga grejjor du gör.

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Häftiga applikationer du får till./Karolina

Doris Daisy sa...

Men OJ vilken fin! Åh vilken bra idé! Verkligen ursnygg!

Thea sa...

Tack snälla ni!
Det är superkul att göra applikationer och inte alls svårt! Promise!!

Jes sa...

Superfin tröja, vilka underbara ideer du kommer med. Du kan verkligen vara nöjd med den tröjan, kan garantera att den kommer att gå hem.

Thea sa...

Tack, Jes! :-)

Anonym sa...

Gud vilken läcker tröja, riktigt proffsigt gjor/Flower´s

Flower´s sa...

Gud vilken läcker tröja, riktigt proffsigt!!

Flower´s

Solveig Lövendahl sa...

Jag förstår att det var pilligt. Vilka applikationer! Imponerad!

Florin sa...

Den här tröjan slår allt du visat tidigare!!!! Den är stört skön!!!! Å som sagt, så otroligt kreativt att ens komma på ideén att göra något sådant! Snyggt jobbat, vill oxå ha så nu har du mail av mig :-)

Thea sa...

Tack, Florin!
Nu blev jag bara så otroligt stolt! Måste faktiskt säga att det här är det jag sytt som jag känner mig mest stolt över. Kombinationen, liksom, med idé, färger och material.

Ska kolla mailen...

Katarina sa...

Alltså du är ju bara så helt fantastiskt jätteduktig!!!