lördag 14 juni 2008

Poplinshorts i gult och cerise


I går skrev jag ju om att jag ville sy ett par röda poplinshorts. Det vill jag fortfarande! Men i brist på röd poplin fick det bli ett par i gult och rosa. Poplinen är jättehärlig och så där lagom prasslig. Mönstret är detsamma som till shortsen "Myror i brallan", men denna gång gjorde jag en del av framstycket. Vilket jag inte är säker på att jag är helt nöjd med. Det hade varit snyggt att bryta av med en färg på framsidan också, kanske med insydda fickor där innerdelen är rosa? Det hade varit lagom mycket. Får bli nästa gång. Eller kanske till de röda :-).

Även denna gång sydde jag med kedjesömmen. Sömmen sydde jag sedan ned med dubbla stickningar. Det var bra svårt att få dem riktigt parallella, så jag provade att sy med tvillingnål på vanliga maskinen. Till det tog jag en 6mm bred tvillingnål. Det avståndet blev snyggt, men det blir snyggare på avigan om man syr två raksömmar med maskin. Fast vem bryr sig egentligen om avigan (mer än jag?!). Jag valde i alla fall att sy allas stickningar med rosa. Jag är inte helt säker på att det var rätt beslut, dock...

Mönster:
Mulitsnit 5.14. Fast det går bara upp till storlek 100, så resten fick jag knåpa själv.

Material:
Gul och rosa poplin från Nea Nobelle eller Michas Stoffecke

Bäst just nu:
Att storasyster äntligen fått ett par passande shorts till i garderoben.

Sämst just nu:
Jag är inte helnöjd med dem. Hade nog velat ha in lite avvikande färg på framsidan också. Och var det verkligen rätt med rosa stickningar? Jag borde ha gjort fickor på dem... På't igen!

7 kommentarer:

Liza sa...

Dom blev jättefina, men jag kan hålla med om att det hade varit fint med något som bröt av på framsidan oxå. Men det går ju sätta dit i efterhand om du vill:) Antingen den jobbiga vägen genom att sprätta resåren och sidsömmen en bit, eller göra bälgfickor el dylikt en bit ner, helt fritt. Eller så gör du ett rosa tryck med din nya ram:) (du kan ju göra schablontryck med den tills du få lampan)

Thea sa...

Ja, bälgfickor skulle ju kunna vara något. Sprätta är jag för lat för! ;-)

Vindling sa...

Annars hade en rosa applikation på ena benet varit snyggt. Fast det kan ju vara lite bökigt att få dit i efterhand.

Thea sa...

Får göra en liten långt ned... :-)

johanna sa...

Supersnygga baktill! Undrar om jag skulle försöka knåpa ihop något liknande, det var riktigt snyggt med det där bak. Om jag gör några såna här så ska jag ta till mig ditt råd. Det vore super med lite rosa fram också även om de är toksnygga som de är!

Jes sa...

Fina! JAg tycker det va fint med rosa stickning runt det rosa men annars hade jag nog tagit gul tråd på de andra ställena. JAg sydde ju oxå med bara ett tyg på framsidan på mina & jag tänkte i samma banor som du att jag hade velat ha en avbrytande färg även där. Min fundering gick i att ungefär göra lika som det är bak även fram.

Gult & rosa va snyggt ihop!!

KlaramedK sa...

sommarvärmen kom verkligen pang bom! är själv i behov av poplinshorts....fanns det inte flera stycken tuffa modeller i ottobre 2006 som både tjejer och killar kan ha?
jag har börjat använda en storlek mindre än jag tänkt och sedan gör jag dem lika långa som den storlek jag vill att kläderna skall vara när jag väljer ottobre(d)

dina röda shorts blev ju verkligen proffsiga annars!
..röd bomullspoplin har de på SoS, fin röd i verkligheten oxå inte bara i katalogen!