fredag 13 juni 2008

Trekvartsshorts - som inte passar :-(
När värmeböljan kom för två veckor sen blev jag helt tagen på sängen. Trots att jag är helt sytokig hade tjejerna knappt några sommarkläder. Det fick bli en panikrunda i barnklädesaffärerna, men det var verkligen inte det lättaste att hitta något -nästan allt var ju rosa och vitt. Och jag ville så gärna ha ett par röda poplinshorts. Med ett par cerisa trekvartsshorts i kassen gick jag hem och rotade i tygskåpet och bland mina mönster. Tyvärr hade jag ingen röd bomullspoplin (nån som vet var jag kan hitta det?), men däremot röd easy cotton från Hilco. Underbar...

Nästa svårighet var att hitta ett bra mönster på lite tuffare tjejshorts (återigen: tips emottages tacksamt). Jag ville ha dem lite sportiga med fickor och gylf. I mina Ottobretidningar hittade jag inget; tjejmönstren i rätt storlek var för gulliga och killbyxorna för pösiga. Jag hittade till slut ett par "byxor för smal pojke" i Ottobre 5/2006. Tänkte det kunde bli något och gjorde om dem till trekvartsmodell. Men nej. Byxorna blev verkligen jättefina, men passade inte, trots att jag gjorde en stor storlek. För tighta. Ja, tur är väl att man har två ungar; jag får väl börja använda dem som långbyxor i storlek 98 istället. Men storasyster är fortfarande utan röda shorts!

Jag lade ned otroligt mycket jobb på dessa byxor. Det tar lite extra tid för mig att sy blixtlås, men jag inser att jag måste göra det oftare för att få upp snitsen. En gång ibland räcker liksom inte för att man ska få in känslan. Egentligen borde man nog nöta in det. Men då är det ju inte kul att sy. Och det ska det ju vara!

Liksom när jag sydde myrshortsen till Pejgans hemlispaket använde jag säkerhetssömmen för att tyget inte skulle repa sig. På så vis slipper jag sicksacka alla kanter (vilket såklart fungerar lika bra egentligen). Men kurvor är lite knepiga att sy med den sömmen. Längst ned finns en liten närbild på den sömmen.

Material:
Röd Easy Cotton från Nea Nobelle
Blixtlås
Namnband från Mina Namnband

Bäst just nu:
Byxorna blev verkligen jättefina. Men det hjälper ju knappast när de inte passar...

Sämst just nu:
Att jag är så utomordentligt dålig på att kontrollmäta och jämföra med ungarna. Och att jag inte har något bra mönster på såna här shorts. Eller rött poplintyg.

17 kommentarer:

Maria sa...

Vad tråkigt att de inte passar för de verkar jättefina!!
Jag har sytt en del byxor till mina barn och det bästa mönstret jag har hittat för lite mindre barn är i Ottobre 1/2007 nr 20. Det är ingen smal modell om det är det du är på jakt efter men de sitter fint över mage och bak. Det är dock viktigt att ta resår i linningen och gärna lite kortare än Ottobre föreslår...

Thea sa...

Tack för tipset, Maria! Passar de även små tjejer? Eller det kan jag ju kolla själv, förresten! :-)

LinSar sa...

Vilka välsydda byxor.De va verkligen fina.Synd att de inte passar.Jag drar mej för att sy gylf för jag tycker aldrig jag får det fint.Men det är ju en träningsak som du skrev.easy cotton är så härligt tyg.Skickade efter grön men den va inte alls som jag ville ha den.Skulle tagit röd istället.

Thea sa...

Linsar: Michas har ännu fler färger...

Carolina sa...

Jättefina byxor! Förstår att du är besviken att de inte passade...

Lallis sa...

Verkligen jättefina byxor du sytt, de ser väldigt välsydda och proffsiga ut. Va synd att de inte passade! jag har tänkt att sy ett par byxor med gylf, men det känns lite nervöst... har inte sytt i en dragkedja på evigheter.

Cecilia sa...

Men, vilka fina byxor! Så trist att de inte passar :/

á Yeliqa sa...

Men så tråkigt att de inte passade.:( Byxorna var verkligen jättefina. Jag drar mig väldigt mycket för att sy byxor med gylf till barnen just pga av rädsla över att de inte ska passa när de är klara:( Det är ju lite mer jobb med gylfar men det ser väldigt proffsigt och välarbetat ut.

Nobelle sa...

De blev verkligen superfina! Det är svårt det där med att anpassa mönster efter egen storlek. Vill också hitta ett bra mönster på coola tjejshorts!

Jes sa...

Verkligen välsydda byxor!! Så snygga, va tråkigt att de inte passa men vilken tur att lillesyrran kan ha dem :)

OttoPippi sa...

Jätteproffsig sömnad!!!!!!! Otroligt fina och man ser allt jobb du har kagt ned. Skit också att de inte passade!!!
Bor du nära någon Myrins? De har röd Poplin!

Familjen skogstokig sa...

Jättejättefina shorts, ju! Mitt tips är frogz-jeansen från Ottobre 1/2008, tror jag det är, men utan sömsmåner på bendelarna, och avklippta samt en lite mindre storlek. Kolla syltigochsaftig.blogspot.com, hon har sytt muddjeans av dem, och jag har flera par byxor av det mönstret till normalbyggd grabb.

Thea sa...

Ottopippi: Är det poplin i 100% bomull?

Skogstokig: Jag kikade på det mönstret igår, men fick känslan av att de var lite baggy. Jag vill ju ha ett "vanligt" mönster, som passar till både och. Ska kika in på Syltig och saftigs blogg.

Familjen skogstokig sa...

Jag kan kolla ifall jag har en livebild på byxorna att maila, jag är ju lite paranoid, så jag har inga livebilder på bloggen....

Familjen skogstokig sa...

Hade inga på lager, bilder alltså, men kan fixa imorrn, han är inte hemma idag

Christina sa...

Wow imponerad!

Annika sa...

superfina:)