torsdag 3 juli 2008

Elefanterna är här!


Jag är kär!!!

Ugglorna var fantastiska. Kaninerna gillar jag skarpt (de kommer förresten snart i nya färgställningar), men frågan är om detta ändå inte slår allt. Eller är det lite nyhetens behag? I alla fall är elefanterna som damp ner i min låda idag helt underbara!! De kommer från Jofotex och är rykande färska från tryckeriet och tryckta i Fix originalfärger från 70-talet. Alla är kanon, men just nu är jag nog allra svagast för den gula. Kanske för att man är lite svältfödd på gult?

Först ut i det nya tyget blev en klänning. Mönstret är detsamma som uggleklänningen och jag valde mellan röd och brun mudd. Men sen föll jag för den typiska retrokombinationen och tog brunt. Det blev jättefint! Fast jag blev direkt sugen på att prova med rött också...

Till kantanden har jag använt bandkantaren till Coverpron. Den funkar så bra med Stoff och stils mudd att det faktiskt var ett tag sen jag bråkade med den. Även fållen är sydd med Coverpron och dess fållningsguide. Det enda kruxet med kantband tycker jag är att det så lätt blir snett när man syr ihop dem med overlocken. Jag brukar därför först sy ihop dem med vanliga maskinen med samma färg som mudden. Sen syr jag tröjans (eller klänningens) sidsöm från fållen och upp, så att jag avslutar med kantbandet. Då tycker jag det är minst risk att det blir snett. Om någon har bättre tips så emottas de tacksamt!

Material:
Elefanttyg från Jofotex. Till dem finns en hel radda matchande tyger; velour, interlock, sweat, mudd mm. Vad jag hört har den gula interlocken dock inte kommit än. På deras hemsida finns en beställningsblankett.

Bäst just nu:
Det underbara elefanttyget!!! Hurra för Jofotex som har tagit fram det!

Sämst just nu:
Att jag har miljoner idéer som jag vill göra med det nya tyget men jag inser att jag inte kommer hinna hälften.

32 kommentarer:

Vindling sa...

Åh, dom är underbara! Jag beställde genast lite av varje färg.

Kaja sa...

Jättefina! Nu blir jag riktigt sugen. Just gult är ju väldigt fint och den orangegula som kaninerna hade gillade jag inte.

Nåja. Det får vänta tills efter sommaren..

//Kaja

Strömming sa...

Oh så snyggt det blev. Kul att de har kommit, har också en beställning på några meter av varje färg som jag ska hämta upp nästa helg! YAY!!!

Anonym sa...

Ja men de är ju så fina! Har själv varit där idag och köpt lite av varje färg. Har precis klippt till en t-shirt i samma färgkombination som du har i klänningen, det är ju hur fint som helst! /Mian

Jes sa...

Den blev underbar!!!! Längtar tills jag har mina.

Gekko sa...

Så underbara tyger! Och vilken urläcker klänning du sytt! Hur är tygtjockleken? Har de gjort den tunnare än kaninerna och ugglorna? (Jag måste läsa ditt inlägg en gång till för att se om du kommenterade det!) Alla tre färgerna såg jättesnygga ut! Både den gula och den röda såg ut som att de kan bli storfavoriter hos mig!

Gekko sa...

Jag gör lite olika med kantband, vissa gånger syr jag ihop med vanliga maskinen med rätt trådfärg just över kantbandet, sen börjar jag innanför kantbandet med overlocken. Andra gånger syr jag från "fel håll" som du men då overlockar jag hela vägen och då stickar jag ofta ner kanten i rätt färg. Det är väl ett lyxproblem egentligen? Innan CP sydde jag uhop kantbandet (och ärmsömmen) först... ;-)

Thea sa...

Gekko: Den är faktiskt aningen tunnare än ugglorna. Precis i min smak.

LinSar sa...

Ljuvlig!!Den gula va så fin.Men antaglig är det som du säger att varit svältfödd på gult.Mina elefanter får jag v30 när vi far förbi från vimmerby mot kolmården

Anki på sytt/vurm sa...

Underbart!
Jag blev oxå kär :)

Botilda sa...

Å ja! De är fantastiska och klänningsmönstret passar perfekt till tyget. Nu har jag också beställt ;-)

Cecilia sa...

Roligt att läsa ett inlägg från dig igen. Är heller inte ett dugg förvånad över att du kom med en glad överraskning :) Håller med om att den gula är så läcker och din klänning likaså. Nu ångrar jag bara att jag inte beställde mer gult. Å andra sidan så tröttnar jag lite på alla all-over-print-tyger efter några alster så det kanske är okej ändå :)

Hoppas att ni har det gott i värmen, kram!

Carolina sa...

Förstår att du är kär! Fin klänning.

Jag hade helt missat att de kommit... men nu har jag också beställt lite.

Villa Nystuga sa...

Riktigt snyggt! Vore kul att ta sig en semestertripp till Jofotex för att frossa runt lite. Fast det kanske är lika bra att bara beställa över nätet. Blir nog betydligt billigare ;)

Anonym sa...

Tack att du berättade att tygerna har kommit - helt glömt att kolla! Det bruna tyget ser mörkare ut på din bild (ungefär som bruna ugglorna) än på Jofotex hemsida. Vilken nyans stämmer bäst med verkligheten tycker du? Blir alltid inspirerad när jag kikar in på din blogg! Magda

Mimmi sa...

Mums, mums, mums! Har helt tappat bort detta med att elefanterna skulle komma. Ett mail till Jonny skickades omgående (har inte beställt innan). Att sy upp en kollektion i dessa vore ju toppen på marknaden jag (troligtvis) skall vara med på. Åh, vill ha dessa nu, tankarna börjar surra i huvudet.

Therese sa...

Galet fint som vanligt. Å jag håller med - det gula var verkligen toppen!!

Agneta sa...

Men åååhhh, vad fint! Jag vågar nog inte vänta med att köpa elefanter tills i augusti... måste nog beställa lite nuuuu!

Anonym sa...

åååååå elefanter, gu va läckert!!!

prickig design sa...

Å, dom va ju jättefina! Hur ska man kunna motstå...?! =o)

prickig design sa...

....glömde ju skriva att klänningen va bara så fin!=o)

sygryn sa...

Kärlek vid första ögonkastet! Vilka fina färger, och vilken fin klänning! Ska genast beställa lite!!

OttoPippi sa...

Älskade, underbara elefanter!!! Längtar ihjälp mig efter mitt paket :-)

Lallis/Helene sa...

Oj, oj så snyggt tyg! Hoppas man hinner beställa innan det tar slut...

Shamu sa...

Fantastisk!!! *dåner* JEg er bergtatt!!!

Shamu sa...

Fantastisk!!! *dåner* JEg er bergtatt!!!

Kort og Søm sa...

Kjempe fint!! :o)

á Yeliqa sa...

De är ju hur fina som helt. Försökte göra en beställning via internet men det gick inte. Fick inte iväg e-mailet. Någon fler som haft problem?
Jag är ju sååå sugen...:)
Klänningen blev verkligen så otroligt fin:)

mamma i nord sa...

Nydelig !!
Hærlige farger på Stoffene.
Gleder meg masse til mine kommer

Fredrik sa...

Jo du har rätt, det här slår allt!
SJUKT snyggt! Jag är helt kär i det bruna, nästan så att jag knappt kan andas när jag tittar på det =D
Tunikan är grym!

SNUX sa...

Lekkert stoff!!! Har du forresten sett marihønestoffet (ladybug-vet ikke hva et heter på svensk) til reprodepot? Det er ikke jersey, men litt i samme tonen som elefantene. :)

http://reprodepot.com/fllbwr.html

Mille Wulff sa...

Jag håller med. Elefanter är ju ändå alltid elefanter. SÖÖÖTA
Och fint stor-tryck du har fixat.
Haet gôtt önskar vi på
www.mullemoose.blogg.se