tisdag 26 augusti 2008

Gul elefanttröja

Den bruna "BIG Elephant" har fått en gul syster. En av mina bloggläsare blev så förtjust i den bruna att hon mailade och frågade om jag inte kunde tänka mig att sy en i gult till hennes dotter som älskar gult. Det gjorde jag så gärna. Extra roligt eftersom jag själv tycker så mycket om gult och min äldsta dotter har hamnat i "gult-är-fult-loopen", så det går bort här hemma.

Tröjan är sydd i gul, tunn, tunn, oflossad jogging. Jag hade egentligen tänkt sy den i gul interlock, men den har inte kommit in än och så fick jag se detta tyg när jag var på Jofotex i somras. Det är mjukt, tunt och passar väldigt bra ihop med elefanttyget. Jag valde mellan gul mudd och naturvit, men tyckte att den naturvita gjorde sig bättre. Det blev liksom lite mer "balans" i tröjan då. Hoppas även nya ägaren tycker det! Trycket är gjort med screentryckset. Mer om det kan man läsa här.

Modellen den här gången är helt rak, lite smalare och aningen längre. Jag tycker att den passformen är bättre.

Material:
Gul tunn jogging och gult elefanttyg från Jofotex
Naturvit mudd från Stoff och Stil

Bäst just nu:
Att få sy en till elefanttröja till någon som blev så förtjust i den att hon ville ha en egen!

Sämst just nu:
Ordspråket "Gult är fult". Jag blir tokig! Och att man kan vara så dum att man låter sig provoceras av det! :-) Fyraåringar vet hur de ska driva mamma till vansinne! ;-)

12 kommentarer:

Helena sa...

Du överträffar dig själv hela tiden! Jättefin tröja! Tycker nog att det gula elefanttyget är finast. Synd att gult inte rimmar på något annat än fult ;)

Thea sa...

:-D
Ja, visst är det synd?!!

Cecilia sa...

Vilken skön :) Den törs jag inte visa min store (3,5 år) för han är tack och lov helt galen i gult :D

Gekko sa...

Sååååååå snygg!
Kan du inte testa att tjata in att Gult är kult istället? (Gult er kult (=coolt på norska) var 80-talsreklamen för gula läsken Solo. Ordet fult finns ju inte på norska) Hälsa stora tjejen det från mig;-)

Jes sa...

Vilken underbar tröja, lika fin som dina andra elefant tröjor. Gekkos Gult e´kult va ju bra :)

LinSar sa...

Underbar.Håller med om att de gula är snyggast.Jag har ju lyckats övertala min minsta att bruka tunika så du grejar nog omvända din med

Strömming sa...

Supersnygg tröja. De gula elefanterna är verkligen fina!

Therese sa...

Som alltid lika snyggt!!!! Gult är VERKLIGEN inte fult, man kan ju undra var det kommer ifrån =). Du har föressten en nominering att hämta på min blogg.

LERA sa...

Jag älskar den och jag är övertygad att dottern kommer att älska den med!

Thea sa...

Emma, vad kul!! Vad glad jag blir!

prickig design sa...

Bara så himla snygg!!! Håller själv på med lite gula elefanter just nu... Tror dock inte att resultatet blir lika slående som detta! =0)

Unknown sa...

alla dina elefant projekt blir ju alldeles underbara!!!!
//erika