torsdag 14 januari 2010

7 år

Storkusinen har gått och fyllt sju år. Jag blev lite osäker på vad "stora" tjejer vill ha för något men drog mig till minnes att hennes mamma nämnt att det kan vara lite svårt att få tag på lite mer färgglada kläder i storlek 134. Samtidigt ville jag ju inte riskera att hon skulle tycka att det blev för barnsligt. Jag körde därför med hyfsat säkra kort; en turkos/ceriserandig tröja i allra härligaste campantrikå och en velourkjol i en något mörkare turkos nyans.

Lite orolig var jag ändå för storlekarna, speciellt längden på kjolen. Lyckligtvis hörde mamman av sig och berättade att kläderna passade perfekt. Puh!

Mönster:
Tröja - Ottobre creative 301.
Kjol - eget

Material:
Både campantrikå och velour från Michas Stoffecke. Tror jag, för jag hade det här hemma på hyllan.

Bäst just nu:
Jag har sagt det förut och säger det igen - campan är det allra härligaste tyg jag har haft. Plaggen håller färg, form och struktur tvätt efter tvätt efter tvätt. De bleks aldrig. Och noppar inte. Eller töjs. Dessutom är de alldeles underbart mjuka att bära. Inser att jag måste börja sy till mig själv också i denna kvalitet.

Sämst just nu:
Tyvärr priset på campantrikå. Nästan 200 kr/m. Det får en att ta en extra funderare, speciellt som man kanske tänker att "randiga tyger finns det ju hur många som helst". Men det är värt det. Fast man ska nog istället vara nogrann med exakt hur mycket man behöver och inte slava iväg en beställning som lämnar en oanvänd dm eller så.

16 kommentarer:

Ahlard sa...

Superfint! Och o ja bättre köpa lite av det man gillar än mycket av det man halvgillar...

Jättefina plagg i fina färger. Älskar färgen på velouren... mm/Johanna

Cecilia sa...

Jättefina och stilrena plagg. Visst ska campan tvättas i 40 grader? Har du någonsin tvättat campan-plagg i 60 grader?

Gekko sa...

Åh, härligt! Jag älskar det tyget! Känner igen det där med att det är svårt att veta vad man ska sy till de större. Men ditt kit lär ju ha gått rätt hem! :-)

Thea sa...

Jag brukar tvätta dem i 40 grader, faktiskt. Har inte haft något problem med att de inte blir rena då. Men bomull/lycra lär visst tåal 60 grader också. Torktumlingen, däremot, ska man vara försiktig med, har jag hört.

Annika sa...

Lovely! So beautyful colours :)

Heimlaga sa...

Fina! Men när 7-åringar börjar räknas som stora barn och inte får ha för barnsliga kläder, då tycker jag man skall fundera en gång till... Vill vi ha det så? Är det inte lika mycket värt att kämpa för att barn skall få vara barn ,som detta med unisex, till exempel?

Jes sa...

Vilken härlig pressent! Färgerna va superfina tillsammans
håller med om att campan är helt fantastisk & faktiskt
värt sitt pris i slutändan.

Thea sa...

Heimlaga, jag håller med dig fullt ut! Det svåra är ju att våga sticka ut. Själv blir jag jätteglad när min 6-åring vill ha en tröja med djungeltyg på sig till skolan. Men det ÄR svårt att hitta färgglada kläder till 7-åringar i affärerna. Och jag har hört om flera som mest önskar sig svart och glitter. Men visst är det sorglig. De hinner vara stora så länge så varför inte vara barn medan de kan?

MinaMirakel sa...

Fina kläder, min stora tjej fyller 10 år i år och det är inte helt enkelt att hitta något som passar henne!
Det ska gärna vara tröjor med ett stort tryck istället!/Åsa

Mimmi sa...

Jättefina kläder som vanligt. Härlig färg på velouren.

Det är ett bekymmer med dessa "lite dyrare" tyger, för det är svårt att motivera okynnesköp då ;-)

Sedan blir man lite rädd, för i början av min sömnad så tyckte jag att trikå över 100 kr kostade en del, nu köper jag tyg för 160 kr/m utan att blinka. När når man 200 kr-gränsen tro?

Doris_Assar sa...

Jättefint!
Märker också att jag har blivit lite kvalitets-nerd när det gäller tyger. Jag har insett att många plagg jag sytt har jag fått slänga när lilleman växt ur dem.. så ska det ju inte vara :-( Ska nog köpa lite mer campan ;-) ;-)

Syserine sa...

Härliga vardagskläder. Håller med båda dig och Heimlaga om att barn nu så snabbt blir små vuxna. Hemskt och inte alls så lätt att påverka själv. Snyggt med campan i halsöppningen, har du den i badkantaren på coverpron? Jag tvätter campan på 40 gr och törktummlar alla barnkläder, med dårliga miljösamvete, håller sig utmärkt och velourer blir jo så fint av det.

Anonym sa...

Syserine: Ja, jag kör campan i bandkantaren. Det går jättebra! Bra att veta att det funkar att torktumla den också. Det gör jag iofs alltid när jag förtvättar tygerna. Och då kör jag ofta 60 grader, kom jag på!
//Thea

Fia sa...

Jag gillar också campan- men har faktiskt upptäckt att en tröja jag sytt noppat sig lite- så att de aldrig noppar stämmer liksom inte...tyvärr. Men inte så jättesynligt iaf...
Torktumlar inte, eller tvättar i 60 grader. De kan nog tåla det några gånger men vad jag förstått så mår de inte bra av det i längden. Och tvättas måste de ju ganska så ofta ibland...;-)

Härligt när "stora" kan använda roligare tyger. Min 7½ åring har nu i veckan använt sin djungeltröja i skolan och det måste ha gått bra, eftersom jag fick övertala honom att lägga den i tvätten. Nu har han en pirattröja a la Allard...vi får se vad han säger när jag hämtar. Det brukar märkas om han fått "dumma" kommentarer. Nu ska ju inte andra bestämma, men barn är barn och de påverkas.

Oj, vad långt det blev1

Strömming sa...

Vilka härliga plagg! Man blir mer och mer medveten om kvaliteten på tyg ju mer man syr, det är ju underbart när tygerna verkligen håller så att kläderna faktiskt kan användas! Länge!

Marie sa...

Så stilig!! Så inspirerende blogg du har!! :D