söndag 3 januari 2010

Moln och velour...

...men tyvärr inte velour med molntryck ännu! Det lär vara på ingång i alla fall. I början av januari skulle det ju komma. Och jag gissar att det är fler än jag som är nyfikna på det...

I väntan på den nyheten får jag presentera två alster som är sydda i molntyg i interlock respektive allra mjukaste Hilcovelour. Jag gillar att sy utanpåklänningar i interlocken; den är både tunn och tjock på samma gång. Det vill säga att den passar bra till en tröja utan något under och den passar bra till en klänning med något under. Klänningens kantband och muddarna på byxorna är av samma tyg, Hilcos lite mer ribbade variant. De binder ihop plaggen så man ser att de hör ihop. Såna små detaljer gillar jag!

Det roliga med det här setet är att det är en kompis kusin som beställt till en god väns lilla dotter. Hon har själv fått KokaLalplagg av min kompis i ett par omgångar och nu var hon sugen på att själv ge bort till sin vän. Väldigt smickrande! Så hon ringde och frågade om hon fick komma förbi och se om jag hade något hemma. Ett par retrobrallor följde med hem och sedan valde hon själv ut tygerna till detta lilla set. Mycket bra val, tycker jag. Konstigt nog har jag inte sytt den här kombinationen förut.

Mönster:
Egna, strl 68.

Material:
Molntyg i bomullsinterlock från Jnydesign
Brun velour och brun mudd från Hilco, köpt från Michas Stoffecke eller Nea Nobelle.

Bäst just nu:
Båda mönstren är nya. Jag gjorde grundmönster både för liv och för byxor i storlek 68. Så skönt att kunna se var alla mått hamnar istället för att justera något gammalt mönster jag redan har. Jag älskar friheten som kunskapen om mönsterkonstruktion ger mig!

Sämst just nu:
Att jag inte beställde någon rosa molnvelour. Vet inte varför. Kanske tänkte jag att jag skulle hålla lite i pengarna och att jag inte själv syr så mycket i rosa till mina tjejer. Men det finns ju andra!!

9 kommentarer:

Marie Frost sa...

Jättefint set, och de där små detaljerna som går igen i plaggen är pricken över i.
Jag blev så nyfiken, vad är det för mönsterkonstruktion du har läst?

Nilla sa...

Jättefint!
Har du resår i mudden när du använder Hilco-mudden? De byxor jag sytt med den i midjan blir så himla sladdriga tycker jag. Fast så har jag inte sytt i så små storlekar förstås...
Tycker det låter superkul med mönsterkonstruktion! Hur/var kan man lära sig om det?

Ättapjötten sa...

Wow, så snygga kläder du syr! Verkligen!! Gillar kokosbollströjan!!

Pernilla sa...

Jätte härligt set, är också riktigt nyfiken på moln velouren =)

OttoPippi sa...

Jättefina grejer och bra tips under hela jul och nyår här.... Sörj inte molnvelouren.... :-) :-) Man KAN inte ha alla tyger. Även om man vill :-) I alla fall inte med min ekonomi :-) För övrigt bara ÄLSKAR jag dina utanpåklänningar/tunikor!!!! Så himla schysst modell du fått till! God fortsättning!

Knitting Emma sa...

Tjusigt! Jag gillar verkligen marinblått med rosa, det tonar ned det tjejiga.

Jag är lite nyfiken på mönsterkonstruktionskursen jag också. Var gick du den och vad fick du punga ut för att få vara där?

/Emma

Thea sa...

Tack för era snälla kommentarer! :-)

Jag har gått tre olika kurser på Tillskärarakademin i Stockholm. Priset varierar mellan 2 och 4.000 kr beroende på kurs, så det är inte helt gratis, tyvärr...

Thea sa...

Nilla: Hoppas verkligen de håller sig i midjan. Jag sydde såna till min yngsta när hon var liten och jag tror inte jag hade resår i då i alla fall. Det borde ju bero på hur bred man gör mudden *blev lite orolig*.

Jes sa...

Vilken gullig klänning, rosa passar så perfekt till brun :)