lördag 2 januari 2010

Vågat värre!

Jag hade i princip lovat mig själv att inte sy mer än några bestämda grejer nu på jullovet. Men det gick ju inte! Se bara på det här nya tyget, inte kan väl det ligga på strykbrädan och vänta tills julledigheten är över, heller? Nix pix; jag gjorde om mitt grundmönster som jag haft både till skjorttröjan och Elvisoverallen till en tunika i storlek 104. Sen träddes alla maskiner och produktionen kunde börja!

Storleken är 104 och tänkt att bli en treårspresent till en av yngsta dotterns kompisar som lär ska ha kalas om någon vecka eller två. Det härliga gröna nyanserna bröt jag av med cerisa topcoversömmar. Jag var modig som stickade ned även ärmsömmarna - det är annars ofta där jag åker på hoppstygn. Den här gången stickade jag dock ned sömmen ut mot ärmen, istället för inåt. Axlarna är såpass smala att jag tycker de hade upplevts som för smala om jag stickat dem åt andra hållet. Och så slapp jag ju att få skarven vid axelsömmen så tjock, vilket inte gör något om man är rädd för hoppstygn... :-)

Åter till tyget. Det kommer, som många säkert redan vet, från JnyDesign. Jenny har tagit fram det i tre olika färgställningar som finns att beställa nu. Dessutom kommer ett stjärntyg i samma kombinationer i bomull/lycra och de fina molnen i velour och bomull/lycra. Kika in på hennes blogg och titta! Man kan bli hagalen för mindre!

Mönster:
Eget

Material:
Tyget "vågade ränder" i jätteskön bomull/lycra från Jnydesign. Finns i flera färgställningar.

Bäst just nu:
Kvalitén på tyget är jättehärlig. Jag vill faktiskt påstå att det är rätt lätt att sy i, trots att det är bomull/lycra som gärna krullar upp sig lite.

Sen kan jag itne låta bli att skriva snön. Det är för att jag, när jag läser det här senare, ska komma ihåg hur underbart, otroligt vackert det var den här dagen. Varenda flinga av 2 dm nysnö ligger kvar på träden och allt är alldeles inklätt i fjäderlätt pudersnö.

Sämst just nu:
Att min dator har ätit tygdamm och låter som om den har fått lungsot eller något annat otrevligt. Undrar hur länge till den håller...

17 kommentarer:

Palven sa...

Läcker :o)

Doris_Assar sa...

Såå snygg!!! Perfekt att bryta av med rosa!!

Lallis/Helene sa...

Tokfin!!

Benglan sa...

Åh nej, jag som hade bestämt mig för att inte köpa vågade ränder!... :) Bäst att sluta läsa andras bloggar, men blir ju ruinerad. Snygg!

Mockolini sa...

Jätte snygg!!!! roligt och glatt som alltid när jenny fixar tyger =)

MinaMirakel sa...

Underbart tyg har beställt lite själv!/Åsa

jejja79 sa...

supersnygg. Älskar tyget ihop med den cerisa sömmen.

.designk.carbin sa...

Snyggt och proffsigt som vanligt när du är i farten.
Längtar till jag får mitt tyg.
Känner redan nu att 2010 kommer att bli ett bra tygår :)

od Andulky sa...

Underbar!

Strömming sa...

Snygg! Ja tyget är underbart, fick både tunika och leggings till I i testpaketet från JNY i just den gröna färgen. Helt underbar! Blev riktigt läckert med cerice till

JuMel sa...

Underbar! Åh, vad jag längar efter mina beställda Jny tyger...

maria sa...

Super snygg!!!!

KRUMELEJ sa...

Åh, vad glad jag är att jag beställde detta också. Var lite tveksam, men nu är alla tvivel borta. Jättefina modell och extra snyggt med de rosa detaljerna.

Pyssellycka sa...

Tjusigt! Det blev snyggt med den rosa coversömmen.

Nilla sa...

Wow jättefin!

Heilt spesiell sa...

Lekker!

Jes sa...

Tröjan blev verkligen kanon fin!!! gillar verkligen de tyget, ja JNY ar verkligen fina tyger som man bara"måste" köpa :)