måndag 14 juni 2010

Dopset

I helgen var vi på dop. En liten E skulle döpas. Som present hade vi handlat en blåbärsbuske som ska växa sig stor och ge massa små goda bär som kan plockas av små knubbiga barnfingrar. Men så pratade jag med en kompis som skulle sy ett babyset i orange stretchfrotté och blev så himla inspirerad. Det fick allt bli en blåbärsbuske plus lite kläder i doppresent!

Efter lite rivande i högarna hittade jag en jättehärlig limefärgad stretchfrotté jag hade i gömmorna. Den matchade jag med ljusrosa mudd till en tunika. Till tunikan fick det bli ett par pirattights i rosa/limerandig campantrikå. Somrigt och fräscht.

Jag tycker stretchfrotté är så himla härligt. Konstigt att velour känns varm medan stretchfrotte känns sval, trots att det är samma tyg, bara att man klippt upp öglorna på velouren så att den är slät.

Mönster:
Tunikan eget och byxorna Meedoms form 0.

Material:
Stretchfrotté från Lasten Metsola.
Mudd från Stoff och stil.
Campantrikå från Nea Nobelle.

Bäst just nu:
Den sommarfräscha känslan! Och så var det ett väldigt trevlig dop. Och god mat. Nästan så jag är mätt fortfarande. ;-)

Sämst just nu:
Jag hade svårt att få till en bra bild. Fast jag tog många tycker jag inte ens att denna ger plaggen rättvisa. Så är det vissa dagar. Då bli bilderna bara inte som man vill ha dem. När jag började blogga var det där med bildregigering och så inte så viktigt, men nu tar det rätt mycket tid. Visst har det stor betydelse hur man presenterar grejerna man syr, men ibland kan jag tänka att jag skulle sänka ribban lite...

18 kommentarer:

Karin sa...

Jättefint set! Håller med dig om att kravribban borde ligga lite mer lagom högt emellanåt... :)

Kristin sa...

Vad fint! Tror att jag måste testa stretchfrotté snart... Ser så mjukt ut :)

Heimlaga sa...

Jag tänkte jag skulle lära mig fotoredigering då jag började blogga, men jag gav upp innan jag ens börjat. Jag lägger hellre tiden på att sy än på att pilla med datorn...

Jes sa...

Vilka härliga kläder , den gröna strech- frotte' med
Rosa kant va superfint i hop ;) & inget slår
campan i kvalité .
Håller med bild redigering kan ta tid.

Benglan sa...

Har aldrig testat campan. Märker att jag nog måste göra det för nu blev jag nyfiken :)
Vilket mysigt set. Hoppas att det blev uppskattat!

MinaMirakel sa...

Läckert!/Åsa

Mimmi sa...

Förstår av Jes kommentar att stretchfrottén är av bra kvalité. Har köpt från Tygpyssling med samma uppfattning, kanske är det samma. Har smygkikat på ytterligare beställning av stretchfrotté i blandade färger för det ger härliga sommarplagg.

Fina kläder, grönt och rosa är så härlig kombinatin tycker jag. Och jag ger samma råd - ibland kan man sänka ribban gällande foto, men samtidigt förstår jag, det är ju så roligt. Ibland önskade jag att man kunde bli "lyxhustru" och hålla på med sin hobby på heltid ;-)

Mia sa...

Jättefint! I strl mini eller?

Apropå blåbär (också en fin tanke, att ge en växt i doppresent!) i kombination med ljusa kläder tänkte jag ge ett tips om blåbärsfläckar. De innehåller garvsyra (tror jag) och kan bäst lösas upp om man kokar upp lite mjölk (så den tjocknar och ändrar karaktär), tar kastrullen av plattan och lägger fläcken i mjölken i 15-20 min tills mjölken är blålila. Det är även plagget, men det försvinner när man sköljer av plagget i vatten. Tvätta sedan som vanligt.

SiriR sa...

Så stilig sett! Liker også godt strech frotte:)

MemLin sa...

Jättefint sett och bra tanke med blåbär som present. Min yngsta fick blåbär och taybär(stavning?)buskar i födelsesdagspresent i år och han är superglad för dom.

Så du hade alltså tänkt att komma tillbaka på riktigt nu med bloggandet. Själv nöjer jag mig med att slänga in lite inlägg som legat till sig ett tag istället :-)

Fotograf Jenny Thörnberg sa...

Jättefint dopset! jo man har höga krav på sig själv, kände det här i slutet av våren man gick nästan i väggen, då gäller det att prioritera!

Anonym sa...

Vilket himla bra tips, Mia! Tack för det!

Benglan: Testa Campan och du är såld!

MemLin: Jag får väl se. Tar det i den takt jag orkar. Men jag har ocks löite grejer som ligger och som jag inte bloggat om förut.
//Thea

Anonym sa...

Snyggt!

Frotten ser sååå mjuk ut!

Doris_Assar sa...

Superfint!
Så frotte och velour är samma tyg, men med uppklippta öglor? Haha, hade jag aldrig kunnat gissa!!

Anonym sa...

Du får alltid så fina kantband när du syr. Jättefint set ! /Karolina esterochkonrad.blogg.se

gabbiloo sa...

Hej!Råkade av en slump hamna på din blogg för ett tag sen och jag måste bara säga...Ilove it!Eftersom jag är nybörjare så har jag lärt mig såå mycke trix & tips av att läsa din blogg,tack för dina bra beskrivningar!Om det är ok tänkte jag lägga till dig i min blogglista :)MVH Gabriella

Thea sa...

Gabbiloo, klart det är ok! Jättekul!

Jenny sa...

Jättefint! Särskilt tröjan gillar jag. Samma färgställning som i vår favoritfrottéklänning från MeandI. Jag gillar stretchfrotté och har samlat på mig lite gammalt, men det är ju så fint så man knappt näns sätta saxen i det, haha. Klänningar ska det bli i alla fall.