onsdag 23 juni 2010

Turkosprickig favorit

Å vilken favorit det här blev! Det är en vidareutveckling av det här mönstret. Skärningen sitter längre ned och så har jag tagit in vidden en aning. Inte så stora åtgärder, men det blir en del pyssel när man måste spräcka om mönstret.

Jag gillar den här modellen ritkigt mycket. Tycker den blev ännu bättre än den första jag gjorde. Jag sitter redan och klurar på hur jag ska anpassa den lite och sy den i vävt tyg. Knäppning bak, spräckta ärmar... Men det dröjer nog lite. Först är det MIDSOMMAR! Ha en trevlig sån allihop!

Mönster:
Det får jag nog vid det här laget kalla eget eftersom knappt en enda linje finns kvar från det jag började med.

Material:
Turkos trikå med bruna prickar. Bomull/lycra för 89 kr/m hos MG Tyger i Göteborg. Köpt på nätet. Jag var egentligen ute efter ett annat tyg när jag råkade snubbla över det här. Jag tycker så himla mycket om det! Hoppas det håller många tvättar!

Bäst just nu:
Jag är faktiskt RIKTIGT nöjd med den här modellen. Yngsta dottern blev så glad när hon fick den och utbrast i ett "Å, tack mamma, vad du är snäll!". Då blir man lite glad. :-)

Sämst just nu:
Det är lite pyssel med att få till rynket helt jämt. Jag är sån där som tror att allt bara ska gå enkelt för att man ser så många köpta kläder med just den lösningen. Men när man sen sitter där själv är det rätt pyssligt att få till det. Men jag sätter nålar i kanterna och en i mitteb så vet jag att jag fördelar rynket hyfsat jämt i alla fall.

20 kommentarer:

JuMel sa...

Söt klänning! Det där tyget har jag oxå sett och tänkt beställa till min stora tjej, vi får se om det hinns med innan det tar slut:)

od Andulky sa...

Superfin och den sitter perfekt på!

Äppel Päppel sa...

Jättefin modell och söt dotter! Gillar tyget skarpt, men jag kan inte hitta det hos MG... :( Var det länge sen du köpte det?

Pyssellycka sa...

Den modellen på klänning tycker jag är fin. Enkel och sitter ju jättebra. Läckert tyg också!

TRI o MAR sa...

Så enkel och så fin! En riktig sommarklänning!

Anonym sa...

Det var nog en tre veckor sen jag köpte det .Kolla under trikå. /Thea

Jes sa...

Superfin klänning, och tyget va super, jag har ju fått klappa på det, tack för senast :)

Le Petit sa...

Jättesnygg klänning! Tycker också mycket om den modellen. Min Pyret har flera köpta klänningar i den modellen, men jag har inte sytt någon egen. Skulle vilja göra det.

Ordinary Mary sa...

Hej igen Thea,

jag förstår inte hur du hinner med att sy så mycket fint. Jag är djupt imponerad/inspirerad! Och det där med exakt jämt rynk-jag tycker faktiskt att det är en av de roligare utmaningarna med att göra saker själv - att hitta den ganska fina linjen mellan hemgjord med ordentligt hög kvalitet(som man aldrig får i köpta plagg) utan att det ser maskinellt perfekt och opersonligt ut.

rockefår sa...

Kjempefin kjole i et fint stoff.

Så kjekt at du orker å sy litt innimellom - det er jo en fryd for øyet det du syr!

SandraS sa...

Syr du två rynktrådar eller är du "lat" och syr bara en? Jättefin modell! Både klänningen och flickan! :-)

Anonym sa...

Jag sydde två. Men det har nog hänt att jag varit lat också... ;-)
/Thea

mynta sa...

Söt klänning! Kul att du är så nöjd med din modell. Själv är jag är mycket imponerad av din förmåga att rita snygga och användbara modeller till barn!

Karin sa...

Jättefin modell! Gällande rynket, så brukar jag sy fast en bit tunn genomskinlig resår (den heter något särskilt, kan ej komma på vad) på stycket som skall rynkas. Det blir jättefint och lagom rynkigt. En annan bra sak är att man kan justera rynket när man syr fast över- och underdel. Mitt tips!
Glad midsommar!

SiriR sa...

Kjempesøt:)

Åsa Tidqvist sa...

jättefint tyg! och hon är så söt i den, modellen ÄR verkligen fin - du ska vara nöjd!!

Hawk and Weasel sa...

Fin! Det är ett jädra pyssel med rynk fast det ser lätt ut, håller med. Jag brukar får stora liksom platta partier och sånt, eller att en rynka viker sig snett över de andra rynkorna... det verkar ju så enkelt i teorin ju...;)

Lene sa...

hej hej
Jätte fin blogg å massa fina saker du sytt !
är lite nyfiken på vari från du fått din besöksräknare till bloggen?

Lene sa...

hej hej
Jätte fin blogg å massa fina saker du sytt !
är lite nyfiken på vari från du fått din besöksräknare till bloggen?

sorkmor sa...

Snyggt, och verkar vara en jättebra modell på klänning :) Förstår att den vart uppskattad :)