onsdag 16 juni 2010

Fågelsingoalla

Igår var det skolavslutning. Morgonen var en sån där underbar försommarmorgon med strålande sol, lite klar luft, kvittrande fåglar och förväntan. Och lite vemod också, för skolavslutning är ju lite avsked också, till kamrater som går vidare och byter skolor och annat. Och där stod vi alla stola och rörda föräldrar och tittade på våra små sommarklädda ungar som sjöng Idas sommarvisa och Änglamark utan framtänder.

Stoltast av alla var såklart jag! Min fina, fina, stora, lilla tjej som dagen till ära bar i sin fågelsingoalla med matchande hårband. Annars går klänningar inte hem speciellt bra alls, men just den här verkar faktiskt vara ok att ha på sig. Bara under de omständigheter som kräver finkläder, såklart, men ändå.

Mönstret är från Welinders bok 4-10 år. Det är så enkelt och fint, tycker jag. Och tyget är jag grymt förtjust i. Det har legat till sig i ett drygt år sen jag fick det av en granne som skulle flytta och rensade ut det ur sina gömmor. Det tackar man för!

Nu hoppas jag bara att sommarlovet fortsätter lika härligt för ungarna som det började!

Mönster:
Ulla Welinders "Sy & strik børnetøj 4-10 år"

Material:
Ett mjukt och skönt bomullstyg med tryckta fåglar i lite batikkänsla. Superhäftigt och lite annorlunda. Jag fick det av en snäll granne.

Bäst just nu:
Minnet av min sommarfina 6-åring sjungandes fina sommarvisor bland sina skolkamrater en sån riktigt idyllisk sommarmorgon. Jag erkänner - det kom tårar! :-)

Sämst just nu:
Att det är tomt på sommarshorts i stora tjejns garderob. Och jag har svårt att knalla iväg och köpa kläder när jag har hyllorna fulla med tyg, dessutom i de färger som önskas...

11 kommentarer:

Sofie sa...

Vilket ljuvligt tyg du hade i den klänningen, me like! Jag har precis hittat din blogg, härlig och inspirerande att läsa!

Mimmi sa...

Roligt att hitta lite ovanliga tyger som inte finns överall! Kul att klänningen "gick hem".

En tår i ögat lär jag också få. Snart skall vi ha avslutning för dagmamman (kommunen har ju sagt upp alla och vi är hänvisade till dagis) och då lär tårarna garanterat komma hos mig.

NorppaStiina sa...

Så fin klänning! Skolan slutar ganska sent i Sverige jämfört med Finland. Vi har varit på semester 2veckor redan.

Kristin sa...

Vilket härligt tyg! Och singoalla är ju faktiskt en väldigt fin modell.

Miiaoo sa...

Så fin hon är i sin singoalla!!

Ingrid sa...

Hon är verkligen tokfin i sin singoalla!! Känner igen det där motståndet att köpa kläder när man har tyg och kan sy...

Maria sa...

Så søt kjole! Du er kjempeflink!:D

Ordinary Mary sa...

Hej Thea,

Jag hade tänkt skriva en kommentar till dig för ett tag sedan, men så blev det så tyst. Nu förstår jag varför och vilken kul anledning. Välkommen till det härligt glamorösa och dynamiska livet som tre-barns-familj…!

Snubblade in på din sida av en slump för ett tag sen när jag var ute och surfade på ’overlockmaskiner’. På 7 år har jag inte sytt många stygn (3 små barn, heltidsjobb och hus, tvättmaskin, diskmaskin, dammsugare och ICA Maxi är skyldiga till det) men nu råkade jag ramla in i syvärlden på Internet tack vare dig. Och det var verkligen på tiden!

Och så investerade jag i en overlockmaskin och kom på kuppen in i hela sybloggosfären eftersom du har en så fin länklista och generös inställning till att dela med dig av information. Otroligt vad mycket kreativa och duktiga människor det finns! Jag känner mig ungefär som det nya barnet på dagis som står och tittar på och tänker: wow, vad kul-jag vill också vara med!

Har du tid och ork och lust får du gärna komma på besök till min nystartade blogg. Välkommen!

Fangoria sa...

Härlig singoalla!!
Måste ju gratulera till den kommande bebisen också!

KRUMELEJ sa...

Jättefin....som vanligt :D. Är lite inne på att investera mig i Welinders bok. Är den värd att köpa? Ha en bra helg!

MinaMirakel sa...

Måste köpa den där boken, underbar modell!/Åsa