måndag 21 juni 2010

Fantasi...

Det här är en inlägg om vad man kan åstadkomma med lite tygrester och mycket skaparglädje!

Jag har sparat tygbitar som blivit över när jag klippt till i en liten låda under skrivbodet. Som provbitar. Sen har jag fyllt över de fulla lådorna i plastkassar. Sen har jag sparat kassarna och tänkt att "det är alltid bra att ha, man vet aldrig vad som kan bli av dem" och sen har jag insett att de fylls på snabbare än jag hinner säga sysax. Så jag frågade dagis/skolan om de hade anvädning av lite tygsnuttar/spillbitar i olika mönster, storlek och kvalitet. De kunde ju kika om det var något som var kul odch sen slänga det om de inte ville ha det. De blev glada och ville gärna ha dem.

Behöver jag säga att barnen älskar att skapa med de färgglada tygerna med roliga motiv? Det har det dykt upp tygdockor, filtar, kuddar, påskpyssel och en massa annat i välkända tyger (festligt nog ibland i samma tyg som döttrarna haft på sina kläder just den dagen!). Och det man kan se i det här inlägget är nästan det allra härligaste! Efter egen fantasti har ungarna klippt ur detaljer ur tygerna och sen ritat och målat och skapat färgglada collage. Jag blev så glad när jag kom ned till skolan en dag och fick se dem! Tänk att tyger kan glädja in till minsta lilla pyttesnutt!

8 kommentarer:

Le Petit sa...

Vilken kul idé! Härliga bilder!

Cecilia & Busiga ungar sa...

Jag gjorde också så för något år sen, lämnade en stor kasse med tygbitar till dagis. Och precis som du säger så kommer dom hem igen i form av nallekläder.

Heimlaga sa...

Jag har också burit kassar med tygspill, knappar, garn etc till dagis. Men jag producerar nog mer tygspill än vad dagiset konsumerar, så högarna växer ständigt...

Ewa sa...

Små stuvar är oxå tyg! (gammalt ewaordspråk)

Camilla Porsman sa...

Jättebra idé, jag ska fråga både på dagis och kindergarten om de är intresserade - och det skulle jag nog gissa att de är. Tack för tipset!

MESC sa...

Toppenidè!! Lilla dottern älskar alla småbitar, som snabbt blir dockhus-mattor, Barbie-filtar etc.... det är troligen så, att fler barn än hon gillar fina tyger och roliga mönster. Jag ska absolut lämna ner lite spillbitar, jag med!

od Andulky sa...

Underbar idé och härliga tavlor!!
Hör gärna av dig om du undrar över något med tygblöjor!!
/Anna

Jes sa...

Vilken toppen idee!!! den snor jag :) jag ska fråga på K dagis om de vill ha lite spil tyger.