tisdag 21 september 2010

Babyboom

Nu är det babyboom i bekantskapskretsen. Jag trodde jag skulle vara lite ensam hemma när vår lilla trea dyker upp, men så kommer det inte alls att vara! Jättekul!

För att fylla på presentförrådet lite har jag passat på att sy några bodiesar. Egentligen borde jag väl inte visa dem på bloggen ännu, men man vet ju inte, kanske behåller jag någon eller några av dem själv och syr nytt till de andra små. I alla fall skulle jag vilja sy några matchande muddisar till.

Mönster:
Mitt första egna som är ett ihopkok av flera andra. Storleken är 60.

Material:
Molntyg och kanintyg från JNYdesign
Klövertyg från DeerDot
Tunn, mjuk Hilcointerlock som kantband
Knappar från Babythings

Bäst just nu:
Det är kul att sy omlottbodies! Det går fort att känna att man gjort ett färdigt plagg, för man kan lätt tänka att "jag ska bara sy i knapparna". Och då har man sluppit att både fålla och kanta eftersom allt görs med bandkantaren. Och knapparna kan man lätt tänka att man snabbt sätter dit nästa kväll!

Sämst just nu:
Att jag råkade ta fel mönster! Det här mönstret är också bra, men det var mitt nya som jag hade tänkt ta! Måste nog ta och skärpa mig och sortera mina mönster igen nu. Jag har bra pärmsystem, men efter ett tag hamnar alla plastfickor i en hög i alla fall för att man tagit ut dem ur pärmen, använt dem och sen inte satt tillbaks dem.

6 kommentarer:

Jes sa...

ÅÅÅ vilka superfina bodys!!!! vilken bebis som än kommer bära dem kommer bli superfin.

GOBLIgobli sa...

Nu är hon i högform igen! =) Så söta bodies.

Jo sa...

Söta bodies! Jag ångrar att jag inte slog till på kanintyget när det fanns med vit bottenfärg. Det är ju så fint!

Anki sa...

Superfina bodysar! Hade nog haft svårt att inte behålla dem själv :-)

Hello sa...

Jag blir så avundsjuk på er som får till kantningen så där! På min maskin vill sömmen bara hamna utanför kantbandet på flärpen, där det blir lite skarpare svängar :( Får jag komma på en visning nån gång? Jag har ju visserligen en annan maskin, men kanske kan jag ändå få till handlaget.

Mönsteroredan är du inte ensam om. En klen tröst kanske... ;)
Visst vet du förresten att vi har en gemensam vän?

OYB sa...

Vilka jättefina bodiesar!