tisdag 14 september 2010

Nya pyjamasar

Efter min vilda syhelg i helgen blev det presentutdelning. Vid det här laget vet tjejerna att de kommer att få nya kläder när jag kommer hem från syhelger så de var minst sagt förväntansfulla.

Pyjamasarna i JNYdesigntyger blev snabbt favoriter och jag behöver väl inte säga att det var problemfritt att få dem att klä på sig nattkläder den kvällen?

Storasysters pyjamas har tröja i jersey med gula stjärnor och byxor i randig jersey. Båda har gul mudd. Lillasyster fick en helt i cerise farmentyg. Mönstret är från Ottobre 6/09, rakt av och helt omodifierat. Ofta tycker jag att Ottobres mönster är rätt vida så därför blev jag förvånad att en storlek 128 var precis på gränsen till storasyster som normat har 122. Jag som hade tänkt att hon skulle ha den att växa i.

Mönster:
Ottobre 6/09 (Obs rätt små i storlekarna)

Material:
Trikå i bomull/lycra från JNYdesign.
Mudd från Stoff och Stil (svart). Den gula fick jag av snälla Status.

Bäst just nu:
Döttrarnas glädje när jag kom hem! Dels var de så glada att se mig igen och dels så förväntansfulla över det jag sytt åt dem. Och så var de så tacksamma (vilket fallet kanske inte alltid är annars) och inte ens avundsjuka när de inte fick exakt lika många plagg. Underbart!

Sämst just nu:
Skulle det varit optimalt skulle jag ha haft himmelsblå mudd till äldsta dotterns pyjamasjacka. Det hade blivit klockrent. Men det hade jag ingen, så det fick bli second best!

Sen måste jag skriva om det här med halslinningar och mönster. Jag var noggrann den här gången och ritade av Ottobres halsmudd. Men den blev ju alldeles galet för stor. Sprätta och gör om! Mycket bättre blev det när jag mätte ut ungefär en tredjedel av halslinningen och tog det måttet till halslinningsremsan.

11 kommentarer:

yngla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
yngla sa...

Jättefina pyjamasar!

Men jag måste fråga... Vilket tyg kantar du med om du tar en tredjedel av halslinningen? Jag brukar ta tre fjärdedelar om jag överhuvudtaget mäter.

Thea sa...

Oftast Stoffochstilmudd. Men jag ska väl erkänna att jag också höftar lite. Men jag stämmer av på ett ungefär, så det kan ha blivit närmare tre fjärdedelar också. ;-)

Gekko sa...

Jättehärligt! Så gosiga och nöjda de ser ut där de sitter!

Unknown sa...

Å vilka fina! Skulle verkligen också behöva sy lite nattkläder till mina killar!

Camilla sa...

Jättesnygga pyjamisar!

Konemor - Maria sa...

Kjempefine pysjamaser!

Ha en fin dag!

Hanne sa...

Så fine pysjamaser:) Og takk for tipset med at de er små i størrelsene. Denne står på to do listen min skjønner du:)

Jes sa...

Vilka finna, den med stjärnor på tröjan och randiga byxor blev verkligen fin, den blev nog till efter att jag åkte :)

GOBLIgobli sa...

Men vilken härlig syn! Så fina töser i så fina jammies. =)

SöstraMi sa...

Åååh, så fina - särskilt den gula/blårandiga, vlken underbart glad kombination!