måndag 20 september 2010

Sååååå smart!

Det här tipset fick jag från Kånkarong. Jag tror att hon har bloggat om det själv, men det är så bra att det förtjänar att upprepas! Anledningen till att jag skriver tror är att jag var usel på att kika på sybloggar under sommaren och därmed missat både fina alster och smarta tips...

I alla fall. Beskrivning på hur man syr den fina lilla nåldynan hittar man tex här. Efter att ha fått förklarat för mig hur man smart kan förvara alla symaskinsnålar i olika grovlek som ligger och dräller på bord, i nålaskar och på andra nåldynor tog jag tag i saken och gjorde klar min som legat i fönstret i syrummet i typ ett år eller två. Sen delade jag upp den i sex kronblad och skrev nålstorlekarna på de olika tårtbitarna. Vips så var det superenkelt att ha koll på nålarna!

14 kommentarer:

Mimmi sa...

Har du redan fixat till en sådan? Jag har väl funderat ett är eller något. ;-) nu skall jag ta tagi det också och innan söndag så SKALL det bli en nåldyna. :-)

od Andulky sa...

Verkligen smart!! Borde också...

Thea sa...

Mimmi, man kan väl säga att den var nästan klar. Behövde bara sys ihop och dit med en knapp. Men det tog ju ett tag att färdigställa...

Anonym sa...

De är himla smarta, gjorde en sådan till Susie i våras...
Kolla gärna in på vår blogg och "låna handen" till bloggens högerkolumna. Sprid gärna...

Anki sa...

Åh, både smart och snyggt! Det gillar jag :-)

Jo sa...

Väldigt fiffigt! Och fint! Fast jag får nog ha en för overlocknålar, coverpronålar och vanliga nålar...

Gunnhild sa...

så lurt! jeg har mange slike nålputer, men har aldri kommet på å skrive på nål nr på dem...lurt!!

rino sa...

vilken bra idé!

Lime by me - Lime design sa...

Verkligen ett bra tips!

Pyssellycka sa...

Men o så smart! Så får jag äntligen en anledning till att göra en till nåldyna också, just den där modellen är verkligen en favorit!
Och tack för kommentaren i min blogg, den gjorde mig så glad!

OttoPippi sa...

Smart! Och snygg var den också. Jättefin tygkombo!

Katarina sa...

Vilken bra idé! Satt senast härom dagen och funderade på hur jag skulle hålla reda på alla nålar och här kommer ditt tips som en skänk från ovan :-) Kanske har även jag sett det hos Kånkarång tidigare men då hade jag liksom inte problemet "på agendan". Tackar - nu skall här knåpas nåldyna!

Hello sa...

Åh, jag har tänkt så länge att jag skulle göra en sån. Varför blir det aldrig av? Din är fin och nu blev jag återigen sugen!

Dotsy sa...

gu va smart.. nu kanske man kan få ordning på nålarna. TACK för tipset!