söndag 23 januari 2011

Avbockat på listan


Jag har en lista på en massa saker som jag vill sy till "vår bäbis".  Den är lång.  Där finns en blandning av nya idéer och favoriter som jag, när jag sydde dem första gången, tänkte att "å, en sån ska jag sy till vår trea om vi får någon".  Och nu är trean som bekant här. En del saker på listan är redan avbockade och nu har turen kommit till den lilla mussefiguren som storasyster ritade för över ett år sedan.  Den är tryckt med s.k. screentryck (om du är intresserad av att läsa mer om hur det går till att göra ett screentryck, kika här).  Jag tycker så väldigt mycket om den; den har redan figurerat på några plagg här hemma, både som stort och litet tryck. 

Jag hade en rätt stor bit underbar, mjuk, orange campantrikå hemma på hyllan.  Den ville jag sy i. Jag kan nämligen inte tänka mig något skönare tyg att ha till en liten body.  Jag var lite nyfiken på hur rött respektive brunt tryck skulle göra sig mot det orangea tyget så jag sydde två bodeis på en gång: en till lillebror och en till hans jämngamla kusin.  På den body som sen fick rött tryck valde jag att plocka upp det röda trycket i röda raglanärmar och rött kantband för att det inte trycket skulle försvinna.  Den bodyn fick färgade taggtryckknappar (fast på baksidan är de silvriga).  Bodyn med brunt tryck fick också rött kantband - jag tyckte jag skulle variera lillebrors überbruna garderob.  Till den tyckte jag dock att det var snyggast med oxiderade knappar eftersom det gav lite mer balans åt helheten.

Mönster:
Eget, strl 62

Material:
Hilcos Campantrikå från NeaNobelle och Michas Stoffecke.  Av alla tyger jag har sytt i så slår detta allt annat med hästlängder.  Jag fullkomligt älskar kvalitén!  Och som den håller!  Jag har flera randiga tröjor till döttrarna och det är knappt det syns att jag tvättat dem trots att de åkt tvättmaskin hur många gånger som helst.  Men torktumlaren slipper de.

Bäst just nu:
Det känns så roligt att förverkliga plagg efter plagg på listan över "det här vill jag sy till lillebror".  Av den anledningen syr jag inte heller på beställning just nu.  Den sytid jag har går till ren glädjesömnad till mina ungar!

Sämst just nu:
Att jag bara köpte en meter av den röda campanen.  Hade bra gärna haft en meter till eller två.

22 kommentarer:

lilla hjärtat sa...

Jättefina, visst är det underbart med lite glädjesömnad ; )

rett og vrang sa...

Å, så vakkert! Hilsen fra Synnøve

Le Petit sa...

Viket sött litet tryck! Härliga färger. Kul att få förverkliga sina idéer! Jag är verkligen imponerad över hur mycket du hinner sy med tre barn varav en bebis!

Liten Lucky sa...

Jättefint! Älskar organge!!!

Pernilla sa...

Snyggt med orange och rött tycker jag!
Måste vara extra roligt för stora syster att det är hennes figur som pryder lillebrors kläder =)

Singh sa...

Vilka fin fina bodys! Mysigt tryck som pryder så fint!

Kånkarong sa...

Så fina!

Är de färgade knapparna 10mm från Babythings eller har du beställt från USA?

.designk.carbin sa...

Snyggt !

Thea sa...

Pernilla: Ja, hon är mäkta stolt. :-)

Kånkarong: Japp, det är 10 mm från Babythings. Lite dyra, så därför har jag dem bara på den sidan som syns! :-)

Ellilo sa...

Fint med orange och rött! Gulligt tryck också.

Anki sa...

Jättesnygga å vilket superfint tryck!

MinaMirakel sa...

Underbara bodysar, söt figur!/Åsa

dajj sa...

Men så söt!! Tänk vad ett sådant tryck måste göra att man älskar de kläder man gjort själv ännnu mer!

od Andulky sa...

Så himla fint!!!

Strömming sa...

Jättefina bodies! :D Så sött med ett litet tryck!

Visst är det roligt med lite glädjesömnad. Har haft för lite sådan på sistone och för mycket måsten.

Kram

Retro Elephant sa...

Kanonfina!

//Lina

Barbro sa...

Kanon fine! og bare den søteste lille musen! Så utrolig god ide å bruke en tegning som en av de andre små har tegnet. Og jeg liker fantastiskt godt orange og rødt sammen, friskt og stilfullt.

Heartbeatdesign sa...

Vilken skapare hon är den lilla mus-ritaren :) Jättefina bodysar och bra tänkt med att fiska upp färgerna!

Mia sa...

Om man inte blir insåld på campantrikå innan så är det lätt att bli det nu, du borde få provision.

Men, jag hittar bara randiga tyger i den kvaliteten och ditt tyg är ju bara orange??

Rött och orange, kan det bli bättre? Jättesnyggt. Och trycket är verkligen proffsigt, en designtalang i familjen. Vad stolt hon ska vara att du trycker med det på lillemans kläder (kul att tänka på de stunder lilleman inte känns som världens roligaste inslag i tillvaron...).

Syserine sa...

Helt underbar! Nu när jag börjar komma lite in i kantbandssömnaden vill jag sy i Campan igen, det är jo som du säger värdens bästa tyg. Fråga; har du campan till kantbanden också eller interlock?

Thea sa...

Mia: Haha, som vanligt skriver du så kul!
Enfärgad Caman finns hos Tygpysslign har jag sett. Hos Michas Stoffecke heter den Campan Uni. Jag har hört ryktas att den ska försvinna, men jag hoppas det bara är ett rykte, för som sagt är den fantastisk.

Syserine: Ja, jag har kantat med interlock. Till bodysar tycker jag faktiskt det funkar riktigt bra. Men det skulle funka fint att kanta med Campan också, det har jag gjort med tröjor vet jag.

JuMel sa...

Så otroligt sött litet tryck och vilken stolt storasyster det måste finnas hemma hos er som ritat det! Gillar färgkombon på bägge. Jag tycker verkligen att du gör helt rätt som ängnar dig åt glädjesömnad, det finns så många måsten ändå:)