måndag 10 januari 2011

Ombyte


Tänk vad bra det är med sovpåse! När lillebror somnar har han bara vanligt täcke på sig (vi vet liksom inte riktigt vilken av gångerna han somnar för natten ännu). Då ligger han med halva överkroppen utan täcke och man skulle bara vilja stoppa om honom, med det går inte. Armarna flaxar och de små benen sparkar. När vi går och lägger oss lite senare lägger jag över lillebror i sovpåsen. Den sitter så skönt och går upp över bröstet på honom. Han är alltid lagom varm och go när jag tar upp honom ur den.

Utan att gå in på detaljer kan man konstatera att som med alla babysaker så behöver man ombyte även när det gäller sovpåsar. Därför sydde jag en till (den förra finns att beskåda här) och passade på att göra mig av med några tyger ur gömmorna. Även denna är sydd i fleece och fodrad med flanell. Jag har dock gjort den lite bredare för att få plats med knappar och även förlängt den ett par centimeter.

Mönster:
Ottobre 5/06, fast breddat och försett med knappar. Jag har också förlängt den några cm så att den mostvarar en 62/74 istället för 56/68.

Material:
Nougatbrun fleece från tyghyllan.
Flanell med giraffer, köpt på Jofotex för rätt länge sen.
Knappar från Babythings

Bäst just nu:
Helt klart ett favvoplagg. Sitter så bra på utan att varken åka upp över huvudet eller halka av när lillebror sprattlar. Och ändå såpass rymligt att han kan röra sig i den.

Sämst just nu:
Inget, faktiskt. Eller möjligen att man skulle sända en trött tanke på att det snart är dags att trycka barnvagn genom snömoddiga gator igen. Snöröjningen hos oss funkar sådär... Fast det har ju förstås inte med sovpåsar att göra. Mer än att trötta mammor orkar mindre. :-)

8 kommentarer:

ealina sa...

Den blev ju jättefin :) Vad kul att du fått till det så att du är nöjd den här gången! :D

Det där med snö och barnvagn är inte alltid så kul. Jag ska starta imorgon, första förskoledagen sen jul, och det är ju ännu lite för kallt ute med sjal för lillkillen..

(Jag har varit så mycket härinne nu så jag lägger till dig i min lilla lista förresten, hoppas det är ok.. )

Syserine sa...

Så härlig! Har funderat på att sy en till lille plutt som skal komme ut här mars, ser toppen ut! Wintersweaty kan jag rekommendera! Lite dyr är den jo. Sydde flera tunikor av den förr förra året. Blir jo lite mera sliten på ytan än en velour som jag tycker håller sig snyggt hur många tvättar som helst. Men den är mer elastisk än velour. Och så är det jo lite roligt att variera tygerna!

MinaMirakel sa...

Vad sött girafftyg du har fodrat med, den blev ju jättebra!/Åsa

od Andulky sa...

Superfin! Tack för tips med knappar och så, har nämligen tänkt att sy en sån :-). Har bara en så himla lång att-göra-lista...

Pernilla sa...

Jätte härlig och det är bra med ombyte.
Själv har jag inte kommit längre än till funderar stadiet på en sovpåse, kommer säkert att vara sommar innan jag har hunnit tänkt klart ;)

Mia sa...

Förstår att du är trött. Tänker på Maria Borelius bok "Sedan du fött", hon har ett kapitel som heter In i dimman...

Det verkar så himla praktiskt och känns säkert tryggt för fäktande små armar och ben. Skulle vilja se en livebild hur den sitter på. Som den ser ut utan bebis verkar den så stor på något sätt?

Thea sa...

Ealina: Klart det är ok. Skoj att du gillar bloggen!

Syserine: Tack! :-)

Mia: Jo, jag har en livebild; i förra inlägget för ett par dagar sedan finns en bild med lilleman i sovpåsen.

Strömming sa...

Vilken härlig påse! :D Önskar man kunde stoppa ner sparkande ettåringa i påsar också så de hade täcke på sig hela natten också!

Och tack för påminnelsen att jag borde sy den där påsen som jag fick beställt för alldeles för länge sedan och som borde ha sytts snabbt med tanke på den kalla vintern...