torsdag 6 januari 2011

Snigelset

Oj vad jag är förtjust i snigeltyget! Så himla fint! Och roligt att matcha med olika färger. Jag blev helt såld på Man Made:s fina omlottisar och sydde mig en egen (eller till lillebror naturligtvis, om det nu var nån som trodde att jag brukar gå omkring här hemma med omlottbodies). Jag valde bruna kantband så att det skulle passa till både bruna muddbyxor och de senapsfärgade retrobrallorna.

Mönstret till bodyn är mitt egna som jag justerat en aning. Jag insåg att det nästan var en storlek större än jag tänkt så jag tog in vidden 2 cm plus att jag justerade grenfläpen och halsringningen så den skulle bli lite snävare. En justering till ska jag göra, kom jag på - jag ska lägga till 2 cm på stussen så det ryms lite mer blöja under. Det hade jag gjort på förra mönstret men glömde den här gången.

Till muddisarna hade jag också mitt eget mönster. Jag har bara ritat det i storlek 50 och 56, så jag tog en 56:a och lade till lite på längden och midjan. De är rätt rymliga. Sen har jag lärt mig att om man har mudd i midjan, vilket jag har, är det bra att ta resåren 2 cm större än midjemåttet (och mudden, som här är samma som midjemåttet), så blir det inte för tight. Trots att resåren alltså är längre än mudden blir det bra när man syr. Jag brukar sy fast resåren med några stygn i sidorna också för att den inte ska halka omkring eller sno sig.

Mönster:
Body: Eget rev 2, strl 62
Muddisar: Eget, strl 62 (eller egentligen en förlängd 56:a, för de är rätt rymliga)

Material:
Jersey med snigeltryck från Znok Design
Brun velour från Michas Stoffecke
Mjuk babyresår från Bibbi

Bäst just nu:
Det här är ett riktigt favvoplagg i lillebrors garderob. Roligt, retro, glatt och lättmatchat.

Sämst just nu:
Att jag bara beställde den ena färgställningen.. Den i rött och blått verkar vara slut nu och även om jag älskar brunt oh orange inser jag att det börjar bli dags att införa lite fler färger i kollektionerna. Lillebror klär så himla bra i rött!

15 kommentarer:

Anneli sa...

Jättefint set! Håller med dig om att snigeltyget är helt fantastiskt!

JuMel sa...

Så sött set!Önskar också att jag hade köpt sniglarna i rött/blått:) Det där med längden på mudd och resår innuti gäller det även på byxor i större storlekar?

Benglan sa...

Fint set!
Jag ångrar också att jag inte köpte det blå/röda med..

Ahlard sa...

Åh superfint:) Små velourbrallor är så sött:) Jag blir så lycklig att höra att snigeltyget är omtyckt, tjihoo! Ha en underbar dag /Johanna

Le Petit sa...

Förstår att du får habegär efter mer snigeltyg. Detta set var supergulligt!

Pernilla sa...

Jag gillar också detta härliga tyg har det bara i blått och rött men det är så fint i denna färg ställning med! Super sött set =)

od Andulky sa...

Grymt snyggt!!
Kram

TRI o MAR sa...

Så otroligt fint!! Sniglarna är underbara!

Unknown sa...

Snyggt som allt annat!

Pyssellycka sa...

Åh, så fint set, snigeltyget är ju helt ljuvligt. Och jag sörjer en aning, mitt blåröda är slut...

BamBuu sa...

Superfint! Tyget är verkligen underbart!
/malin

MinaMirakel sa...

Jättefint!
Jag ångrar oxå att jag missade snigeltyget i rött och blått!/Åsa

Mia sa...

Jaså du brukar inte gå omkring i omlottbodies?? Hehe

Mycket snyggt set. Jag gillar brunt. Om du blev inspirerad i din tur, går inspirationen vidare här till mig, får se vad det blir.

Men tänk vad fort tiden går, är det redan strl 62 som gäller.

Sarah sa...

Jag kan ju göra er glada att det röd/blå sniglarna inte höll måttet! mycket tryckfel så jenny på znok har tagit det ur försäljnning. jag hade massa tryckfel på mitt i kunde inte få nytt! men annat tyg istället såklart, älskar dock setet du sytt!

Retro Elephant sa...

Jättefin body!

//Lina