torsdag 13 oktober 2011

Torsdag: Balanserande elefanter

Idag är en balanserande-elefanter-dag. Det hade ju varit passande att gå på sångstund på öppnis, vilket vi gör ibland på torsdagarna, men just idag har vi andra planer.

Det här roliga tyget från Liandlo hade jag först tänkt sy en pyjamas i. Men så tänkte jag att det var synd på det fina tyget att bara sova i det. Jag sydde en body istället. Fast å andra sidan är det inte så dumt med pyjamasar i fina tyger heller. Men den här gången var det nog rätt tänkt, eftersom jag bara hade tyg till ett enda plagg. Kånkarong och jag har nämligen gjort så att vi bytt tyg till ett plagg då och då. Himla praktiskt när det finns så mycket tyger och man vill ha allt, men faktiskt tvingas inse att man inte kan det.

Förutom att jag funderade på vilket plagg jag skulle sy så klurade jag på hur jag skulle matcha kantband. Tyget är ju färgglatt som det är och jag ville inte att det skulle bli för rörigt. Jag valde till slut svart kantband och täcksömmar som gick i samma färg som tyget.

Mönster:
Eget, strl 80.

Material:
Balanserande elefanter i bomull/lycra från Liandlo.
Svart jersey med lycra till halslinning.

Bäst just nu:
Att halsen INTE blev för trång, trots att mönstret är samma som till denna. Det är skillnaden mellan att kanta med interlock och jersey, det!

Sämst just nu:
Att man faktiskt inte kan köpa alla tyger! Men då är det bra att ha en sykompis med jämngamla barn att byta med.

8 kommentarer:

Mimmi sa...

Superfin! ...och dina täcksömmar är bara för snygga ;-)

Detta är ett av de få tygerna jag faktiskt inte har haft ;-)

od Andulky sa...

Underbar!!!
Fantastiskt tyg!
Kram

Kånkarong sa...

Vad bra det blev med det svarta, alldeles lagom. Jag har inga planer för min bit än och tänker att det gör nog inget om det får bli hyllvärmare fram till våren. :)

busmumrik sa...

Jag håller precis på att sy en tröja till min stora tjej i detta tyg samt en liten klänning till lilltjejen. Tycker det är så himla härligt!! Hon gör helt underbara tyger!
Håller helt med om att det är så jobbigt att inte kunna köpa alla tyger man vill! Då hade man handlat tyger varje dag;)

Ingvild sa...

Så mange fine stoffer du bruker!

Cecilia sa...

Fint! Approå på det, hur mycket tyg av varje brukar du köpa? (För att inte få 'för mycket syskonmatchning'... det kan ju annars bli så att man snart sytt upp en hel garderob till hela familjen om man köper väldigt mycket av samma :-) Eller syr du mycket till olika barn?

MinaMirakel sa...

Tyget blev ju jättefint till en body, har fått för mig att mönstret skulle vara för stort till små kläder!
Ett riktigt piggelin plagg!/Åsa

Thea sa...

Cecilia: Det varierar massor. Men om jag ska hålla ere mängden brukat jag ta 0,7 eller 1,2. Möjligen 1,5. Då räcker det till ett par plagg. Förutom det jag hade tänkte blir det ofta en present eller två, kanske en beställning eller mössor. Men jag ska ju erkänna att jag har en del på hyllorna... ;-)