onsdag 5 oktober 2011

Jackdille

Den lille perfektionisten inom mig släpper inte taget! Har jag nu sytt en jacka som lämnar några små detaljer att önska så kan jag inte bara låta det bero. Jag MÅSTE sy en till. Så gick det till när lillkusin fick sig en egen liten höstjacka i ljusblå manchester, fodrad med brun fleece och detaljer i ett av mina absoluta favvoretrotyger.

Mönstret är detsamma som till lillebrors höstjacka, med de modifieringar som jag nämnde i det inlägget: övervikbara ärmmuddar (beskrivning finns här), något sänkt ärmhålsdjup plus ärmar som är rakställda ungefär från armbågen och ned för att underlätta uppvik.

Jag är nöjd och glad över resultatet och jag tror att även lillkusin blev belåten. Men NATURLIGTVIS finns det några detaljer till förbättring även här. Vilka de är tar jag när jag presenterar version 1.3 så småningom. :)

Mönster:
Eget, strl 80

Material:
Manchester från Jofotex
Fleece från Stoff och Stil
Tyg till detaljer är ett loppisfynd
Dragkedja från lokal tygaffär

Bäst just nu:
Det är så roligt att få "rätta till" saker som man tyckt man kunnat göra bättre. Frågan är bara om man någonsin kommer att bli helt nöjd?

Sämst just nu:
Priset på dragkedjan. Jag hade lite bråttom och handlade på en lokal affär. Jösses, 70 spänn!! Den tabben ska jag inte göra om. Hädanefter ska jag vara Bibbi trogen!

11 kommentarer:

Benglan sa...

Superfin! Visst är det roligt att sy jackor?!

Piri-Piri sa...

jag vill också!! Undra om jag klarar av det...:/ Superfin!

Thea sa...

Hej Benglan! Ja, det är galet superkul att sy jackor! :-)

Piri-piri: Klart du gör! Typsikt en sån grej som ser svårare ut än det är. :-)

Susanna sa...

Supersnygg jacka! :)
/Strömming

BamBuu sa...

Snygg!

MinaMirakel sa...

Underbar färg på jackan, jättefin!/Åsa

Äppel Päppel sa...

Helt fantastiskt fin!

SiriR sa...

Så fin jakke!

Fangoria sa...

ÅH galet fin, så underbart med retro-fickorna!

Kicki sa...

Jag har en liten i storlek 80 som kan tänka sej en ny jacka! eftersom du nu verkar vara så angelägen om att sy en till - "förbättrad"!! ;)
Du är GRYM!!
Har lärt mej MYCKET i alla dina Tuts!

Mia sa...

Ja vad är det med dragkedjor som helt plötsligt kan kosta tre gånger så mycket? Har gjort samma tabbe... Men jag lämnade tillbaka och sa att jag tyckte det var för mycket. Vilka priser!!