lördag 26 november 2011

Mössan som fick mig att bestämma mig.

Det är nu snart ett år sedan jag povsydde en Babylock för första gången. Det var på Syfestivalen förra våren när jag provade att sy på Gekkos lånade (fast hon har en egen också) overlock i JNYdesigns monter. Jag sydde en liten mössa till Lillebror och reagerade på att den bara gled över skarven, trots att jag lagt båda skarvarna på varandra. Jag brukar ju sy ena änden först och sen kränga mössan ut-och-in och sen sy igen andra änden. (Så här.) Min overlock stannar nämligen och tuggar över dubbla skarvar och då blir det inte snyggt alls. Men det gjorde alltså inte Gekkos! Där och då tändes habegäret.

Bilden lånad från www.skovdesysmaskiner.se


Sen var jag på syträff och fick för mig att i sista sekund sy en liten mössa som matchade lillebrors nysydda jacka.  Jag fick låna Nyfiqen mönster Gekko hade sin babylock trädd med brun och jag fick åter prova. Ah, som det gjorde jobbet! Den bara smög sig igenom skarvarna. Då bestämde jag mig: Jag syr så himla mycket att det faktiskt kan vara motiverbart att köpa en ny (till!) overlock. Och så dök ett bra erbjudande från Skövde Symaskiner upp. Jag slog till.  Och nu står den här hemma.  Man kan faktiskt, utan att ljuga, säga att det var den här mössan som fick mig att bestämma mig.

9 kommentarer:

Knejs sa...

Åh vilken känsla det måste vara att äntligen ha en egen!!
Jag har bestämt mig för att ge mig själv en i present när jag fyller 30, så om jag fortfarande syr om ett år då ska jag slå till!

Och taxmössan är ju underbart söt!!

Pyssellycka sa...

Det låter ju helt magiskt! Grattis till maskinköpet!

Karin sa...

Grattis till din Baby! Jag har också en Babylock och den är precis så bra som du beskriver. Vilken härlig sömnad du har framför dig!

Ingrid sa...

Grattis till din nya bäbis :) Jag riktigt ryser när jag läser ditt inlägg. Nu ska jag verkligen INTE provsy en Babylock för då kommer jag väl att trilla i den maskinfälla också ;)

Thea sa...

Haha Makrill! Det är synojja i ett nötskal; att rysa när man läser om symaskiner! :-)

Anonym sa...

Hej
Jag har nyss köpt en Elna 444, men min fråga är; Hur fäster man trådarna?
Det står i bruksanvisningen att man ska sy på en annan tygbit före och efter, men jag tycker inte att det funkar.
Gunilla

Susanna sa...

Åh, jag vill också byta ut min maskin mot en Baby! En annan dag...! Grattis till nya maskinen!

Hello sa...

Jag har haft min baby i 2,5 år snart nu och det är precis så härligt som du beskriver! Det blir så himla snyggt allt! Grattis till inköpet. :)

Thea sa...

Tack!!