torsdag 24 november 2011

Tjong i medaljongen!

Idag har jag gratulerat ytterligare en ettåring. Det var min gamla klasskompis som fick en dotter dagen innan lillebror föddes. Visst är det festligt?

Lilla E uppvaktades husomhelst med en liten tunika i JNYdesigns medaljongtyg. Jag har haft det här hemma nu ett tag, men int kommit till skott. Det är så himla fint i färgerna, tycker jag. Mönstret gjorde jag för jättelänge sedan till en tunika till lillasyster genom att kombinera ihop två Ottobremönster och sen justera lite. Det är nog faktiskt det första mönster jag återanvänder sedan lillasyster var liten. I övrigt har jag ständigt hittat nya mönstervarianter som jag tycker bättre om.

Mönster:
Samma som till denna.

Material:
Medaljongtyg och enfärgad jersey från JNYdesign.

Bäst just nu:
Det var så roligt att få sy efter det här mönstret igen. Jag sydde faktiskt ett antal till lillasyster just i den här storleken och de tyckte jag så mycket om att jag har sparat dem.

Sämst just nu:
Man ska inte hålla på och skruva och ändra inställninga på en Coverpro som går bra. Det tar evigheter att bli kompis med den igen!

11 kommentarer:

od Andulky sa...

Så grymt snygg!!! Allt mitt medaljongtyg gick till mössor..
Tusen tack för tipsen på bloggen! Tyvärr så har jag redan steglängden på max, men jag ska prova trevikt när jag kör i tjocka tyger :-).
Kram

Ingrid sa...

en sådan söt karamell!! visst är det härligt när man hittar mönster som man gillar hur mycket som helst.

men säg inte att du inte lever som du lär. det är ju av dig som jag har lärt mig att inte pilla på CPn för mycket ;)

Anonym sa...

:-)
Nä, men jag var bara tvungen att testa att kanta blixtlåsets baksida på en svettisjacka och då var jag tvungen att ändra om bandkantaren. Men det fick jag betala dyrt för...
//Thea

Anki sa...

Superfin modell å läcker kombination av tyg å kantband!

Mirre Syr sa...

Jättefin tunika och färgkombon är bara såå fin!

Le Petit sa...

Härliga färger! Jättesnygg!

Pyssellycka sa...

My god, det där var riktigt snyggt. Älskar det där tyget!

JuMel sa...

Härlig tunika! Fattar inte att jag lyckats motstå det där tyget? Puh, när ska jag våga mig på bandkantaren...

Retro Elephant sa...

Jättefin och härligt tyg. Påminner lite om ettt yg som jag just lade upp till försäljning i Linas Boppis (men i bomull).

//Lina

Thea sa...

Tack för alla trevliga kommentarer!

Mia sa...

Men hallå, vad då behålla? Behåller du inte alla kläder till barnen som du har sytt? Eller läste jag fel, så trött som jag är (något av barnen är vaket till minst halv tio varje kväll sedan tre månader och jag är trött på att somna med barnljud ringandes i öronen, en del klagar över morgonpigga barn, men jag har kvällspigga barn...)