måndag 10 mars 2008

Mina rädslor i sykammaren...

Jag måste dela med mig av mina rädslor när jag sitter och syr. Bara så att jag kan säga "vad var det jag sa" den dagen det inträffar. Eller kanske för att det inte ska inträffa bara för att jag skriver om det..?

1. Att jag ska köra in fingret i overlocken medan den klipper
2. Att jag ska ta tag i det stekheta strykjärnet
3. Att jag ska råka svälja en knappnål som jag håller i munnen medan jag "bara fixar färdigt"

Sådär, nu är det sagt. Hoppas det aldrig inträffar... :-)

25 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

Haha ååh, det där med nålar i munnen ja! Har numera ännu mer bråtton att få ut dem så inte någon annan icke lämplig får för sig att göra samma sak. (Nina...)

Anki på sytt.blogg.se sa...

jo jag känner igen det :D
min käre man är arg på mej då jag har knappnålarna i munnen, vilken förebild för tre barn!

Mari sa...

Skönt att höra att jag inte är den enda med skräck för knappnålar!

Lägg där till en katt som älskar att leka med dem man råkar tappa. *hua*

Gekko sa...

Haha! Jag lever förresten farligt, punkt nr fyra skulle kunna vara, råka börja sy medan man trär symaskinsnålen. Då kan man lätt sy över sitt finger... Jag har ovanan att vila foten på pedalen medan jag trär nålen :-o

Anonym sa...

När jag gick på hushållskolan på gymnasiet (där fick man fö sy mkt) var det en tjej osm just svalde en knappnål. Det gick bra, men hon fick käka sparris i mängder efteråt för fibertrådarna lindar in nålen. Köp hem sparris så att du har, hihi.
En annan kompis till mig har sytt sig igenom fingret en gång. Det tycker jag låter äckligt. Jag menar det är ju lätt gjort, men att sedan medvetet backa för att få bort nålen...huga /Kristina Bohman

Jes sa...

Ja dessa rädslor delar du med fler :) Tycker oxå det är läskit med nålar i munnen men ändå har ja dem där, sen är jag som gekkko, sitter med poten på pedalen när jag trär maskinen, va är det för vansines tänk igentligen :) varje gång tänker jag oxå detta är ej bra tänk om jag trampar på pedalen ...

Thea sa...

Hjälp, så det har hänt, det där med knappnålen....

Sen har ni rätt, Jes och Gekko. JAg har samma ovana. Och ibland när det är ett tjockt lager jag ska igenom så skjuter jag liksom på tyget. Vädligt smart... Min mamma har också gjort just det...sytt sig i fingret, alltså.

Carolina sa...

Just sy sig i fingret känns som det som ligger närmast till hands ;)

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Ja, vem fasen är inte rädd för det? ;-) /Karolina

Ceci sa...

Sytt mig i fingret har jag tyvärr redan råkat göra, men det var ett par år sedan, det var högerhanden så jag var tvungen att sträcka mig över masinen för att med vänster hand dra ratten bakåt igen, och sen fick man dra ut tråden efteråt! Det gjorde sjukt ont så det är INTE att rekommendera, jag passar mina fingrar noga efter det! "Ta i trä"

Thea sa...

Aaaaaaj!!!!

Gekko sa...

Kan ju tillägga att det är konstigt att jag inte har en kraftig symaskinsfobi ;-) Jag sydde genom tumnageln när jag var en fem-sex år gammal, mamma fick hjälpa mig att få ut nålen för den satt fast. Säkerligen kraftigt förstärkt i mitt minne men hemskt var det...

www.syfroken.se sa...

En elev sydde mig i fingret medan jag hjälpte honom trä maskinen. Tur det inte var en overlock. En tjej i 4:an sydde sig i fingret och nålen stannade nere och jag var tvungen att vrida upp den på ratten. Åhh, vad man mår dåligt efteråt!
En annan tjej i 4:an sydde sig ner i tummen och nålen vände och gick upp igen. Det blev vårdcentralen och en tjej med mycket smärta.
Får se vad som händer nästa gång.....

Thea sa...

Det här kan ju få vem som helst att sluta sy!!!
Klart störst verkar risken vara att sy sig med vanliga maskinen iaf...

Anonym sa...

Ett ämne med mycket känslor.....
Själv är jag rädd att jag ska klippa söndet sladden till symaskinen, ser framför mig en rejäl elchock..... Det skulle vara lätt hänt på mitt sybord som inte är så stort och fullt med saker. Me
n än så länge har det gått bra. EvaD

Anonym sa...

MIn skräck är att lilltjejen i ett obevakat ögonblick (för de finns ju dessa ögonblick för alla, tror jag) ska dra i sladden och få ner symaskinen över sig eller dra ner strykjärnet. Jag lägger alltid upp sladden till strykjärnet för att ingen ska nå den.
/klockarbarn

LumLum sa...

Sytt mig i fingret har jag gjort. På syslöjden, typ den allra första lektionen vi hade när vi sydde på maskin. Vill minnas att det inte var helt skönt...
Klippa av sladden till symaskinen har min syster lyckats med. Eller var det strykjärnet kanske, minns inte riktigt. Tack och lov hade hon en tillräckligt isolerad sax iaf, så hon klarade sig utan men från det även om saxen väl inte blev sig själv igen.
Och svalt en knappnål har min bror lyckats med, men har var inte mer än kanske året då. Den kom ut den naturliga vägen utan att skapa problem efter ett par dygn på sjukhus.

LinSar sa...

Jag är värst:-) jag har sytt mej i fingret inte mindre än 2 ggr!! första gången va på syslöjden på skolan. och då sa läraren att under hennes tid som sylärare hade bara en gjort det innan mej.Och när jag sen gjorde det igen för henne så hade jag ju rekordet.Undrar om jag har det rekordet på skolan än?? ;)

Thea sa...

Men hallå!!!
Det här är ju helt galet!!
LinSar, du har rekordet, helt klart!!

Lumlum: Och att "råka klippa av sladden" känns helt osannolikt, men det händer alltså?! När jag gick i skolan var det en kille som kliippte av sladden till symaskinen med flit. Han klarade sig tack vare gympaskor med välisolerande gummisula.

Klockarbarn: Jag delar helt din rädsla för strykjärnet. Det ställer jag faktiskt alltid ner på golvet (om det inte är varmt för då ställer jag undan det). Men att de skulle kunna få symaskinen på sig har jag inte tänkt på... Gulp.

Jeanette - på besök sa...

Ok, min syrädsla;-) att nålen till symaskinen ska gå av och sprätta in i ögat. Har tom övervägt att ta av mig linserna o använda glasögonen istället. Måntro vad oddsen är :-) ?

Sica sa...

Du är verkligen inte ensam om att ha dessa fasor! Tror vi alla tänker ungefär detsamma när vi håller på med vårt knåpande..

Thea sa...

Haha, jag att det skulle bli en sån skräckhistoriespalt efter inlägget hade jag inte anat!! :-D

bruno-bo sa...

Huuuga, har inte tänkt på att man kan råka illa ut med fingrar i symaskiner också! I vår familj är vi väldigt rädda om alla fingrar vi har just nu! ( har förresten lagt till dig till mina favvo-bloggar. Hoppas det var ok?!)

Thea sa...

Klart det var ok!

Tre små stjärnor (fd Yrväder/Sockertopp) sa...

Gosh. Haha. Alltså....svälja nålen är jag inte orolig för. Sy i fingret...nä dem håller jag undan...tror jag. Ta på sulan på strykjärnet - nä, jag tror att jag har koll.
Dra ner strykjärn - ja lite, försöker att lägga upp sladden ordentligt alltid.
Klippa med overlocken - ja usch ja! Det var ännu värre att låta en kompis sy på overlocken (som aldrig testat sån innan) och vara orolig för hennes fingrar!

Men största oron tror jag inte nån annan har skrivit....
att barnen skall komma och trycka på pedalen när man fingrar kring nål och kniv själv! Ett krypbarn och 2 som tycker det är kul att testa saker....Eller för den delen att de får för sig att de skall sy själva...Jag drar oftast ur sladden ur väggen om jag har symaskinerna utanför mitt eget syrum (för där går inte barnen in själv).